'Yaşananlardan ders çıkarılmalı'

Asi Nehri üzerindeki küçük köprüde buluştuğu Suriye Başbakanı ile 'Dostluk Barajı'nın temelini atan Erdoğan, Halep'te görüştüğü Esad'a da 'Mısır'da yaşananlardan ders çıkarılmalı' mesajı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2011 Güncelleme 07 Şubat 2011, 00:00
’Yaşananlardan ders çıkarılmalı’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Hatay'daki "Asi Dostluk Barajı" temel atma töreni ile Halep'te Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmede, bölgeye yönelik mesajlar verdi.
Suriye ile Türkiye tarafından ortaklaşa inşa edilecek baraj için Erdoğan ile Suriye Başbakanı Naci Itri kendi ülke sınırlarından yürüyerek, Asi Nehri üzerindeki küçük köprüde buluştu. Temel ise Türkiye topraklarında atıldı.

'ORTAK ELEKTRİK VE SU'
Törende, "Bugünden itibaren Asi bizi birbirimizden ayıran bir nehir olmaktan çıkıyor, kucaklaştıran bir nehir haline dönüşüyor" diyen Erdoğan, şözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye bölgede sadece ve sadece barış, huzur, istikrar, refah ve kalkınma istiyor. Bu bölgedeki tüm ülkeler, tüm halklar, tarih boyunca olduğu gibi bugün de refahın, huzurun, kardeşliğin, ilim ve hikmetin coğrafyası olsun. Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de dünyanın Kutup Yıldızı olsun istiyoruz. Lübnan'ın, Tunus'un, Mısır'ın, Filistin'in meselesi hepimizin meselesidir."

Erdoğan, 2 yıl önce "ortak gümrük kapısı, banka, hızlı tren, doğalgaz ağlarının bağlanması, Türk Eximbank'ı kredisi ve baraj" olmak üzere 6 hedef belirlendiğini hatırlattı ve şöyle dedi: "İşte ilki gerçekleşiyor. Ürettiğimiz elektriği ortak kullanacağız ve topraklarımızı beraber sulayacağız."