İşte CHP'nin gerçek yüzü

"CHP'li 2, 3 tane ağzı laf yapan üniversiteli kız öğrenci bul. Bir mağazaya götür başörtü taktır, pardösü giydir. Çalışmayı öyle yapın"

Giriş Tarihi 06 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 06 Şubat 2011, 15:09
İşte CHP’nin gerçek yüzü

İÇİNDEKİLER

İddiaya göre bu sözlerin sahibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başkası değil...

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre başörtüsü üzerinden oy devşirmeyi hedefleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz Aralık ayında İzmir'de bir araya geldiği partililere "AK Parti oylarının yüksek olduğu semtlerde ev ziyaretleri yapın. Giderken yanınızda iki tane türbanlı bulundurun. Türbanlı yoksa aranızdaki iki kadın partilimiz taksın. Çıkınca türbanı çıkarırlar" talimatını verdiği ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu'nun benzer bir skandala Ankara'da da imza attı.

TUNÇ İTİRAZ ETTİ

CHP liderinin, Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç'tan 'başörtülü ekip' kurmasını istediği, itiraz üzerine ise Tunç'u görevden aldığı iddia edildi.

Baykal'ı koltuğundan eden kaseti parti yönetiminde bulunan bazı isimlerin tezgahladığını ileri süren gazeteci Turgay Güler, önceki gece Ülke TV'de yayınlanan 'En Sıradışı' programında yeni bir iddia ortaya attı. Güler, Star gazetesi yazarları Ahmet Kekeç ile Şamil Tayyar'ın da katıldığı programda CHP Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç'un Kılıçdaroğlu tarafından görevden alınmasının nedenini anlattı. Güler'in iddiasına göre Tunç, Ankara Pursaklar'da 'sahte başörtülüler' ile açılım yapmak isteyen Kılıçdaroğlu'nun kurbanı oldu.

MAĞAZAYA GÖTÜRÜP GİYDİRİN

İddiasını Tunç'a dayandıran Güler'in anlattıklarına göre skandal olay şöyle gelişti: Tunç, Kılıçdaroğlu'na Genel Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra çalışmalarıyla ilgili odasında bilgi verdi. Tunç'u dinleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara Pursaklar'da başörtülülerle parti çalışması yapın" talimatı verdi. Tunç'un "başörtülü üyelerimiz yok" itirazı üzerine Kılıçdaroğlu "CHP'li 2, 3 tane ağzı laf yapan üniversiteli kız öğrenci bul. Bir mağazaya götür başörtü taktır, pardösü giydir. Çalışmayı öyle yapın" dedi. Aldığı talimat karşısında şoke olan Tunç, bunun ahlaki olmayacağını söyledi. Öfkelenen Kılıçdaroğlu, Tunç'u odasından kovdu.

YAKIN ÇEVRESİNE DOĞRULADI

Kılıçdaroğlu, Tunç'u 29 Kasım 2010'da yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görevden aldı. Yerine de İrfan İnanç Yıldız'ı getirdi. Kılıçdaroğlu'nun sahte başörtülülerle açılım yapma projesini yeni yönetimle uygulayıp uygulamadığı bilinmiyor. Dün bütün gün cep telefonunu kapatan Umut Tunç'un ise yakın çevresine olayı doğruladığı öğrenildi.

İMAMA ÇİKOLATA GÖTÜRÜN


Genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra 'Başörtüsü sorununu biz çözeriz' çıkışını yapan ve her seferinde çark eden Kılıçdaroğlu, Aralık 2010'da ziyaret ettiği İzmir'de de benzer bir skandala imza atmıştı. Parti teşkilatından AK Parti oylarının yüksek olduğu bölgeyi ziyaret etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu'nun "Ziyaretiniz sırasında yanınızda mutlaka iki türbanlı bulundurun. Türbanlı yoksa aranızdaki iki kişi türban taksın. Çıkınca türbanı çıkarırlar" tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Örgütten, cami cemaatine zaman ayırmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Camiye gidin, imama çikolata götürün" demişti.

Kasetin mimarı parti içinde

Güler, geçtiğimiz haftaki programında da "Baykal'ı, koltuğundan eden kaseti kimlerin sızdırdığını biliyorum" demişti. Bu kişilerle ilgili bilgiyi CHP'de aktif görev yapan ve Baykal'a yakın bir ismin kendisine ilettiğini aktaran Güler, kaset skandalında üç kişinin olduğunu ve kaseti çeken kişinin ciddi bir para sıkıntısı çektiğini, bu kaseti de para karşılığında çektiğini anlatmıştı. Kaset skandalı nedeniyle yönetim kadrosu değişen CHP'den ise bu iddia karşısında aradan 1 hafta geçmesine rağmen ses çıkmadı.