Sözleşme tamam dövizli yolda

Takvim, 'sözleşmeli er' tasarısının ayrıntılarına ulaştı. Askerler her yılın sonunda 10 bin TL ikramiye alacak. Gurbetçiye müjde: Dövizli askerlik komisyondan geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2011 Güncelleme 07 Ocak 2011, 02:28
Sözleşme tamam dövizli yolda

İÇİNDEKİLER

Onbinlerce asker ve asker adayının beklediği müjdeler art arda geliyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, büyük oranda uzlaşmaya varılan ancak "sosyal güvenlik" konusunda bazı sıkıntılar yaşanan "sözleşmeli askerlik"te çözüme yaklaşıldığını duyurdu. Gönül, düzenlemenin önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na sunulabileceğini, bu dönem içinde de yasalaşacağını açıkladı. TAKVİM, düzenlemenin ayrıntılarına da ulaştı. Buna göre, sözleşmeli erler terhis olduktan sonra en fazla 7 yıl daha görev yapacak. Devlet memuriyetine girme yaşı 30 olduğu için 29 yaşında sözleşmeleri feshedilecek. Ayda ortalama bin 500 TL alacak olan sözleşmeli erler çalıştıkları her yıl için de 10 bin TL ikramiye hak edecek.

Profesyonel askerlik sonrası iki seçenek devreye girecek. Sözleşmesi sona erenler ya cezaevlerinden çekilen jandarmanın yerine geçecek ya da özel güvenlik elemanı olarak öncelikle istihdam edilecek.

GURBETÇİYE ASKERLİK 10 BİN EURO
Bir müjde de TBMM Milli Savunma Komisyonu'ndan geldi. Komisyon, "40 yaşını dolduran ve yurt dışında yaşayan" vatandaşların "dövizle askerlik yapmasını'' öngören kanun teklifini kabul etti. Bu şartlara uyan gurbetçiler, 10 bin euro ödemeleri ve 21 günlük temel askerlik eğitimini yapmaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. 43 yaşını geçenlerden ise 15 bin euro alınacak.