Başbakan'dan başörtü açıklaması!

Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin eğitim 2010-2011 eğitim öğretim yılı açılışında başörtüsü konusunda açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2010, 16:21
Başbakan’dan başörtü açıklaması!

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri mini zirvedeki başörtüsü konusuna değinen Erdoğan, 'Biz öğrencilerimize karşı mahcup olmak istemiyoruz.' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
Kemal Kılıçdaroğlu bize teklif ettiğinde biz de burada sorunu çözmek için bir araya geldik. Samimiyet testinin vatandaş yapar. Biz öğrencilerimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz.

Bu ülkenin yararına ne varsa hepsini masaya yatıralım. Ama bunu samimiyet duygusuyla yapalım. Siyasetçilerin samimiyet duygusunu seçmenler yapar. Söylediklerinin arkasında duruyorlar mı durmuyorlar mı ona bakarlar....

Bugüne kadar 70 kadar uluslararası ülkelerden gelip bizim başarımızın sırrını öğrenmek isteyen partiler var. Ve bunların bir kısmına eğitim vermeye başladık.

BİZE OY VERMEYENLERİN DE HÜKÜMETİYİZ
Biz tutarlı bir siyaset izliyoruz. Her türlü gelişmeyi şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Bizi beğenmeyenler olabilir, politikalarımızı onaylamayanlar olabilir... Ama biz bize oy vermeyenlerin de hükümetiyiz.

Bazı bölgelerde oy çıkmayınca adeta cezalandırılıyordu. Ama bugün en fazla kamu yardımı alan il Tunclei. Bizim Tunceli'den milletvekilimiz yok..

Bize düşen yüzde 42'nin neden hayır dediğini anlamaktır. Bunu anlamamız lazım. Demokratik olgunluğun gereği budur. AB ile katılım müzakereleri yürüten bir ülkenin hükümetine düşen budur.

U2 KONSERİNİ HATIRLATTI
Bizde protestolar demokratik tepkinin dışına çıktığını görüyoruz. U2'nun konserinde değerli bakanıma gösterilen tepki hoş değil. Biz kendimizi sorguluyoruz. Aynı özeleştiriyi muhalefetin de medyanın da yapmasını bekliyoruz.

12 Eylül'den itibaren Türkiye yeni bir sayfa açtı. Bizim hiç bir ön kabulümüz yok. Türkiye'yi bugünden daha ileri bir noktaya taşıyabiliriz.

YARGI ENGEL ÇIKARMASAYDI MARMARAY BİTMİŞTİ
Bakın eğer yargı engel çıkarmazsaydı bugün Marmaray bitmişti. Ama engel engel... Bir Galataport bir Haydarpaşaport İstanbul'umuza yapılacak güzel alanlar olacaktı. Diyorlar ki AKP'ye alışveriş merkezi yapacaklar. Eline dizine dursun ya. Yok böyle bir şey. Biz Taksim'deki trafiği yerin altına almayı düşünüyoruz.

Sevgili öğrenciler Türkiye'nin yaşadığı değişime dönüşüme kayıtsız kalmayın. 30 yıl önceki statiko düşünce anlayışıyla şimdinin dünyayla rekabet edemeyeceği gerçeğini bilin. Türkiye içe kapanarak yola devam eden bir ülke değil. Türkiye bugün bölgesinin en güçlü ülkelerinden biri.

Standartlara göre değil standartlar yaratan bir ülke haline geleceğiz.