Gündem anayasa

Meclis Başkanı Şahin: Yeni anayasa Meclis'in en önemli gündemi olacak Ortak çalışma şart Akademik okuyuşlar yapılmalı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2010 Güncelleme 14 Eylül 2010, 00:00
Gündem anayasa

İÇİNDEKİLER

Referandum sonuçlarının ardından Başkent "yeni anayasa"ya kilitlendi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, sonuçların alınmasından sonra yaptığı açıklamayla birlikte, anayasanın kapsam, süreç ve yöntemine ilişkin değerlendirme başladı. İlk yorum da Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Yeni anayasanın Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Şahin, "1 Ekim'de açılacak yeni Meclis'in en önemli gündemi anayasa olacak" diyerek, takvime ilişkin ipuçları verdi.

KUZU: İKİ SEÇENEK VAR
Başbakan'ın, "Burhan Bey çalışmaları başlat" diyerek dikkatleri üzerine çektiği Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da yeni anayasanın herkesin isteği olduğunu vurguladı. Şu an için başlamış bir çalışma bulunmadığını ancak yamalı bohçaya dönen anayasa yerine yenisinin yapılmasının şart olduğunu belirten Kuzu, "İki seçenek var; Ya mevcut anayasayı değiştirerek gideceğiz. Ya da iktidarmuhalefet 2011 seçiminden sonra yeni bir anayasa yapılması konusunda bir çalışma başlatacak" diye konuştu.

'SOĞUMA DÖNEMİ GEREK'
Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da anayasa değişiklik paketini içeren referandumun halk tarafından doğru okunduğunu söyledi. İyimaya, "Şimdi biraz beklemeli, soğuma dönemine girilmeli. Akademik okuyuşlar yapılmalı.
Yeni anayasa da bu çerçeveye oturturmalı" değerlendirmesini yaptı.