Bodrum hesabı!

Bodrum’da tatil yapan Meksikalı milyarder Pliego, çarşıda yöresel yemekleriyle ünlü bir restorana uğradı. Eşi ve çocuklarıyla işkembe çorbası, keşkek, pilav, bamya, salata ve ayrana hayran kaldı. 450 TL’lik hesabı görünce şaşkına gören işadamı, ‘450 euro olmasın. Emin misiniz?’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2017 Güncelleme 24 Ağustos 2017, 02:42
Bodrum hesabı!

İÇİNDEKİLER

Meksika'nın en zengini ve Azteca TV isimli iki TV ile Electra ve Salinas Group'un yönetim kurulu başkanı 61 yaşındaki Ricardo Salinas Pliego, eşi Maria Laura Medina ve çocukları Ricardo ve Patricio ile birlikte 2 Ağustos'ta, 15 milyon dolarlık özel jetiyle Milas- Bodrum'a geldi. Ardından Göltürkbükü'nde kendisini bekleyen 75 metre uzunluğunda ve 80 milyon dolar değerindeki 4 katlı 'Azteca' isimli yatıyla Ege'ye açıldı. Bir süre Alaçatı Koyu'na giden Pliego ailesi, dün öğle saatlerinde Bodrum'a dönüp Göltürkbükü'ndeki Cennet Koyu'na demir attı. Pliego'nun Moda tasarımcısı ve moda editörü eşi Maria Laura Medina'nın denize girdiği, güneşlendiği görüldü. Onlarca yatın bulunduğu koyda Pliego ailesi, koruma olmadan tatil yapıyor.

'HESAP DOĞRU MU'
9 milyar dolarlık servetiyle bilinen Pliego, akşam 13 metrelik 'Maya' isimli motoryatıyla, eşi ve çocukları ile birlikte, Yalıkavak'a geçti. Yürüyüş yapan Pliego ailesi, daha sonra işletmeciliğini 31 yaşındaki Nihal Yıldızhan'ın yaptığı Nihal Restoran Kafe'ye oturdu. İşkembe çorbası içen Pliego ailesi, ardından keşkek, pilav, bamya, salata ve ayrandan oluşan yöresel yemeklerden yedi. Ailenin sıcak ve mütevazı davranışlarıyla dikkat çektiğini belirten Yıldızhan, "Çarşı merkezindeyiz. Her gün yüzlerce müşterimiz geliyor. Esnaf da geliyor, zenginler de. Yemek siparişlerini verirken, yemekleri incelediler. Yöresel lezzetlerin tatmak istediler. Hesabı kendisi ödemek istedi. 450 liralık hesabı gösterdiğimizde Euro sandı. Parayı verecekken Türk lirası olduğunu söyleyince çok şaşırdı inanamadı. 2-3 kez 'doğru mu, emin misiniz?' diye sordu. 'Evet' dedik. Arkadaşlarımıza bahşiş bırakıp, teşekkür etti gitti. Sıradan bir vatandaş gibiydi" dedi.



Restoranın sahibi Nihal Yıldızhan, "Pliego çok özel biri. Korumaları bile yok" dedi.