Fransa’da doğdu bizden biri oldu

Demokrasi nöbetine katılan Pascal Nouma göğsümüzü kabarttı. Bizdeki bazı ünlüler sessiz sedasız kabuğuna çekilirken Fransız futbolcu onlardan daha Türk çıktı. Pascal, yaptığı konuşmayla Kısıklı’da onbinleri coşturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 00:00
Fransa’da doğdu bizden biri oldu

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde başlatılan 'Demokrasi nöbeti' aralıksız devam ediyor. İstanbul Kısıklı'da önceki gün de sanat ve spor camiasının ünlüleri halk ile iç içe nöbet tuttu. Beşiktaş'ın eski Fransız asıllı efsane futbolcusu Pascal Nouma'nın da aralarında bulunduğu ünlü isimler meydanları dolduran vatandaşlarla birlikte 'Darbeye hayır!' sloganları attı.

BAZI ÜNLÜLER DERS ALSIN
Kendisini bir Türk gibi hissettiğini belirten Nouma, "Türkiye'de çalışıyorum, Türkiye'de yaşıyorum, Türkiye'de ağlıyorum. Bu ülkeyi kimse yıkamaz. En büyük Türkiye! Hepinize burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum" dedi. Nouma, bu sözleriyle darbe girişiminin yaşandığı ilk günden bu yana sessiz kalarak tepki göstermeyen bazı ünlü isimlere de ders vermiş oldu. Ünlü futbolcunun bu sözleri üzerine vatandaşlardan "Fransa'da doğdu, bizden biri oldu. Helal olsun sana Pascal Nouma" sloganları yükseldi.

"ÇOK TARİHİ GÜNLERDEYİZ"
Nouma'nın ardından sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan ise şöyle dedi: "Seçtiğine sahip çıkan ve bu uğurda canını vermekten çekinmeyen büyük bir halkın sıradan bir ferdi olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. Cesaretin tam olarak anlamına kavuştuğu günler, çok tarihi günlerdir. Bu, sanıyorum yeni demokratik Türkiye'nin kuruluş bayramı. Ve bu uğurda canını verenlerin şehadetleri huzurunda saygıyla eğiliyorum."



Kısıklı'da yaptığı konuşmayla gönülleri fetheden Pascal Nouma, vatandaşlarla bol bol selfie çektirdi.




İzmit'te halkla buluşan sevilen şarkıcı Doğuş, "Biz ölmediğimiz sürece bu bayrak inmez, bu millet bölünmez" dedi.



Nihat Doğan önceki gün İzmit'te vatandaşları coşturdu. Sevilen şarkıcılar Doğuş ve Berdan Mardini de 'Demokrasi nöbeti" için İzmit'te hazır bulundu.



Sahnede Mevlana'nın 'Etme' şiirini okuyan Yılmaz Erdoğan, halka "Dünyayı şaşırtan kahramanlıklarınız için önünüzde eğilmekten gurur duyuyorum" diye seslendi.

DOĞAN SAVAŞ