Nöbete devam

İstanbul’dan Diyarbakır’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında süren ‘demokrasi nöbeti’ne önceki akşam da ünlüler katıldı. Kısıklı’da sahneye çıkan Engin Altan Düzyatan, ‘El ele daha güçlü bir Türkiye olacağız’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 00:00
Nöbete devam

İÇİNDEKİLER

Günlerdir devam eden 'demokrasi nöbeti', önceki akşam da yoğun katılımlarla sürdü. İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar yurdun dört bir yanındaki meydanları kuşatan milyonlar arasında yine ünlü isimler vardı. Kısıklı'daki demokrasi nöbetine 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan da katıldı. Eşi Neslişah Alkoçlar'la çıktığı yurt dışı tatilini yarıda kesip İstanbul'a gelen oyuncu, kalabalığa seslendi:

BARIŞ İÇİN GÜVERCİN
"Bir sanatçı, bir baba ve her şeyden önemlisi sade bir vatandaş olarak ülkemizi sürüklemeye çalıştıkları kaostan çok derin bir üzüntü duydum. Ama vatanıma, milletime ve devletime inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye'yi el ele kuracağız." Diyarbakır'daki demokrasi nöbetinde konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise şöyle dedi: "Vatandaşın şahadeti olmasaydı bugün bu ülkede dar ağaçları kurulacaktı. Binlerce insanı infaz edeceklerdi. O yüzden Allah bu milleti büyük bir faciadan kurtardı."


Taksim'deki demokrasi mitingine katılan Hakan Peker, "Aşağılık, hain Fetoş. Ne mal olduğun ortaya çıktı" dedi.



Prof. Dr. Hatipoğlu, Diyarbakır'daki demokrasi nöbetinde barış dileğiyle beyaz güvercin uçurdu.




Önceki akşam Kayseri Meydanı'nda konser veren Mustafa Ceceli, bu akşam da Antalya'daki nöbette...


Yusuf Güney, Antalya'daki demokrasi nöbetine katıldı.


Reyhan Karaca, Taksim'deki demokrasi nöbetine önceki akşam da katıldı. Karaca, kalabalığı görünce bir kez daha gururlandı.


Murat Yıldırım, Adana'daki demokrasi nöbetine katıldı ve 'Darbeye hayır' diyen vatandaşlarla böyle selfie çekti.



Hain darbe girişimi sırasında TRT binasında olan ve korku dolu anlar yaşayan Sümer Ezgü, önceki akşam Antalya'daki nöbette sahneye çıktı.