Dalawere

Aslıhan Doğan babasına ait 'Han' isimli yelkenliden bu kareyi paylaştı. Yattaki 'Delaware' yazısı ise baba Sabri Doğan'ın daha az vergi ödemek için ruhsatı ABD'den aldığını ortaya koydu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2015 Güncelleme 23 Temmuz 2015, 00:00
Dalawere

İÇİNDEKİLER

Yıldız futbolcu Arda Turan aşkından sonra attığı her adımla olay yaratan Aslıhan Doğan, yine gündemde! Yaz başından beri Arda'yla Bodrum ile Çeşme arasında mekik dokuyan sosyetik güzel, Ege'den çıkmaz oldu. Sevgilisinin Barcelona'nın kampı için ABD'ye gitmesi üzerine Aslıhan Doğan da ailesiyle tatile çıktı. Sosyetik güzel, dün de babası Sabri Doğan, annesi Güler Doğan ve kardeşi Dilahan Doğan ile lüks yatlarında yaptığı tatilinden bir kare paylaştı. İspanyollar'ın da yorum yağmuruna tuttuğu bu karedeki detay ise gözden kaçmadı. 'Han' isimli yelkenlideki 'Delaware' yazısı baba Doğan'ın daha az vergi ödemek için birçok ünlü isimle aynı yöntemi uyguladığını ortaya koydu. Sabri Doğan, yıllar önce vergi borcu nedeniyle hakkında konulan yasağa rağmen yurt dışına çıkmak istemiş ve yakalanıp cezaevine gönderilmişti.

YAPMAYAN YOK!
Bu arada Ağırlıklı olarak Türkiye'de Türkler'e ait olan teknelerin ABD'de Delaware Eyaleti Limanı'na bağlı olduğu biliniyor. Türk Bayrağı çekilen teknelerin aksine ABD'ye kayıt yaptırılan tekneler, yıllık sadece 350 ile 1000 dolar arası ücret ödeyip ruhsat alabiliyor. Türkiye'nin en zengin ve ünlü isimlerinin bile bu yola başvurduğunu söyleyen yetkililer, "Bunun alavere dalavere olduğunu herkes biliyor. Limanın adı da yapılan işe çok uygun" diye espri yapıyor!

UFUK ÖZCAN / BODRUM