Pala Remzi

Cemil İpekçi'nin ön adının Remzi olduğu ortaya çıktı. Pala bıyıklarıyla dikkat çeken ünlü modacı, bu isimden kurtulmak için hukuk mücadelesi başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2014 Güncelleme 27 Eylül 2014, 00:52
Pala Remzi

İÇİNDEKİLER

Ezber bozan modacı Cemil İpekçi, "Remzi" ön adının nüfus kayıtlarından silinmesi amacıyla dava açtı. Bıyıklı erkek modasının başını çeken İpekçi, adını moda dünyasına altın harflerle yazdırdı. Kültürel birikimi ve ilginç bıyıklarıyla dikkatleri üzerine çeken Cemil İpekçi ile ilgili bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. Ön adı "Remzi" olan modacının bu isimden dolayı zorluklarla karşılaştığı belirlendi. Türkiye ve dünyada "Cemil İpekçi" olarak tanınan modacı, ilk adı olan "Remzi" isminin hem iş hem de sosyal yaşamında karışıklığa neden olduğunu belirtti. "Remzi" ismi nedeniyle yapılan sözleşmelerde ve resmi yazışmalarda sorunlar yaşadığını ifade eden İpekçi, nüfus kayıtlarındaki "Remzi" adının silinmesi amacıyla avukatı Suna Enyüce Ündücü aracılığıyla kayıtlı olduğu Fatih Nüfus Müdürlüğü'ne dava açtı.

'BU İSİMDEN KURTARIN'
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçesini sunan avukat Suna Enyüce Ündücü, "Müvekkilim, Cemil İpekçi olarak tanınıyor. 'Remzi' ismi, iş ve sosyal yaşamında kendisini tanıtmasını zorlaştırıyor ve karışıklıklar yaşamasına sebep oluyor. 'Remzi' adı, kamuoyunda Cemil İpekçi'nin farklı bir kişi olarak algılanmasına yol açıyor. Bu nedenle müvekkilimin 'Cemil' adını kullanmasına , 'Remzi' adının ise nüfus kayıtlarından haklı nedenlerle terkinine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Dava, önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

Ali OKTAY