Adli şok!

Kanser olduğu gerekçesiyle infazının ertelenmesini talep eden Deniz Seki'ye Adli Tıp'tan şok rapor: 'Sağlık durumu, cezaevinde kalmasına engel değil!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 03:40
Adli şok!

İÇİNDEKİLER

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan Deniz Seki'ye bir kötü haber de Adli Tıp Kurumu'ndan geldi. 30 Mayıs'ta hakkında yakalama kararı çıkan şarkıcı, sağlık durumunu gerekçe göstererek infazının ertelenmesi talebinde bulundu. Deniz Seki, dilekçesinde özel bir hastaneden alınmış kanser olduğuna dair raporunu da İnfaz Savcılığı'na sundu. Savcılık da, raporu Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Savcılığa ulaşan raporda; Seki'nin cezaevinde kalmasının sağlığı yönünden engel bir durum teşkil etmediği belirtildi. Bunun üzerine Seki'nin infaz erteleme talebi reddedildi. Şarkıcının avukatı Naim Karakaya ise müvekkilinin rahatsızlığının çok ciddi boyutlara varabileceğini ve cezaevi koşullarında ameliyat ile tedavi sürecinin sağlıklı şekilde sağlanabilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti. Bu arada 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Seki, 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak. Daha önce 7 buçuk ay cezaevinde yatan Seki'nin yattığı süre 4 yıl 2 aydan düşülecek ve Seki, 3 yıl 6 buçuk ay daha cezaevinde yatacak. Şarkıcı, son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

30 Mayıs'ta hakkında yakalama kararı çıkan Deniz Seki, o günden beri hiç görünmedi. Yakalanması için özel bir ekip kurulan Seki'nin bir arkadaşının teknesiyle Yunanistan'a kaçtığı söyleniyor.