Soma'da kardeşim var

Facia üzerine 'Geride kalanlar için ne yapabiliriz?' diyen Aras, kardeşçe bir kampanya başlattı. Bengü'den Sinan Akçıl'a kadar birçok ünlünün artık Somalı birer kardeşi olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2014 Güncelleme 16 Mayıs 2014, 02:01
Soma’da kardeşim var

İÇİNDEKİLER

Ekmek parası uğruna madenlerde karanlığa bakan gözlerinin tamamen kapanması, hepimizin yüreklerini yaktı... Soma'da hayatlarını kaybeden maden işçilerimizin yasını tutan milyonlar; "Geride kalanlar için ne yapabiliriz?" diye sormaya başladı. Yazarımız Özgür Aras da kendine aynı soruyu sordu ve ses getiren bir sosyal sorumluluk projesine önayak oldu.

START 19 MAYIS'TA
Aras; Türkiye'nin en önemli sanatçılarının menajerlerini ve basın danışmanlarını Soma için buluşturdu. "Soma'da Kardeşim Var" isimli sosyal sorumluluk projesinin startını 19 Mayıs'ta vereceğini açıklayan Özgür Aras; ünlü isimlerden de destek gördü. Özgür Aras, projeyi ise şöyle anlattı: "Tek bir sesi çığlığa dönüştürmek için yola çıktık. Oradaki çocukların psikolojilerinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden onların acılarına ortak olmak; onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Soma'dan isteyen herkes bir çocuk, bir genç kardeş sahibi olacak. Kardeş edinenler; onlara mektup yazabilir, hediyeler gönderebilir. Amaç sadece parasal yardım değil; onların gönlünü hoş edecek sürprizler yapabilmek."

DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Soma'dan kardeş edinmek isteyen ünlü isimlerden bazıları ise şöyle: Bengü, Demet Akalın, Sinan Akçıl, Sibel Tüzün, Ekin Türkmen, Tümay Özokur, Büşra Pekin, Hakan Akkaya, Simge Fıstıkoğlu, Reyhan Karaca, Behzat Uygur, Yaşar İpek, Hakan Peker, Volga Tamöz...

HERKES EL ELE
Sinan Akçıl, "18 yaşında aslan gibi bir kardeşim olsun istiyorum. Herkesle omuz omuza yürüyeceğim Soma için" derken; Tümay Özokur; ajansına bağlı tüm oyuncuları bir araya getirip projeye destek olacağını açıkladı.