Rahat uyu Okay

Meral Okay'ın vasiyeti, yerine getirildi. İzmir Matematik Köyü'nde 500 bin liraya mal olan konferans salonu ve kütüphane artık hazır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2013 Güncelleme 08 Haziran 2013, 02:17
Rahat uyu Okay

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybederek tüm Türkiye'yi yasa boğan Meral Okay; artık rahat uyuyacak. Merhum sanatçı, yaşamını yitirmeden önce aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu dostlarına "Tüm malvarlığımı Matematik Köyü'ne bağışlıyorum" demişti. Ancak Okay'ın babası Ata Katı, kızının 2 milyon dolarlık mirasını Birleşik Kafkas Konseyi'ne bağışladı. Bunun üzerine de Okay'ın dostları; vasiyeti yerine getirmek için özel bir yardım gecesi düzenledi.

BUGÜN HİZMETE GİRİYOR
Minik Serçe'nin de konser verdiği ve geçtiğimiz Kasım'da yapılan organizasyondan elde edilen gelir; Matematik Köyü'ndeki çalışmaları hızlandırdı. Yetkililer, yaklaşık 1 yıl önce başladıkları kütüphane ve konferans salonu inşaatını bitirdi. Matematik Köyü'ndeki yeni alanların; bugün hizmete açılacağı açıklandı.

EN BÜYÜK DESTEK SEZEN'DEN
İzmir Şirince'deki Matematik Köyü yetkilileri; içerisinde 15 bin kitap olan kütüphane ve 250 kişilik konferans salonunun 500 bin liraya mal olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu konuda bize en büyük desteği Sezen Aksu verdi. Kendisi burayı da ziyaret etti. Merhum Meral Okay için düzenlediği konserle de bizi buralara kadar getirdi. Şevan Nişanyan'ın da hiçbir maddi karşılık beklemediğin gece-gündüz çalıştığı inşaat; Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir eserin ortaya çıkmasını sağladı." Matematik Köyü yetkilileri; şimdiki hedeflerinin ise felsefe köyü kurmak olduğunu ve bunun için 400 bin liraya ihtiyaç duyduklarını belirtti.