İstanbul gece hayatı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2013 Güncelleme 04 Mart 2013, 00:00
İstanbul gece hayatı!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en kalabalık 5 şehri arasında yer alan İstanbul, gece hayatı ve dillere destan Boğaz'ıyla da Türkiye'nin tanınmasını sağlayan özel bir şehir. Sırf hızlı ve renkli gece hayatını görmek isteyenler bile turist olarak gelebiliyor bu şehre…Turist deyince aklınıza sadece yabancı turistler gelmesin.
Türkiye'nin her yerinden hafta sonu eğlencesi için gelenler bile önemli bir yoğunluk yaratıyor.
İstanbul eğlence hayatı denince yurtdışında da en çok bilinen mekanlar:
Reina, Ulus 29, Sunset, Papermoon, Dragon, Billionaire… Ve son olarak GQ, dünya markaları arasında yerini alıyor. İstanbul'da eğlence, adına yakışır şekilde hızla kabuk da değiştiriyor.
Geçtiğimiz yıllarda haftanın 7 günü açık olan mekanlar artık düzenledikleri konsept partilerle belirli günlere yoğunlaşmaya başladılar.
İstanbul eğlence hayatı konusunda dünyanın en popüler şehirleriyle yarışırken fiyat konusunda zirveyi kimseye kaptırmıyor. Özellikle Avrupa ülkelerinden gelenlerin ortak fikri; "iyi ama çok pahalı". Hal böyle olunca artık eskisi gibi bir gecede birkaç mekan gezmek de hayal oluyor bazıları için. Ancak aşırı pahalılık rekabette sınırları da zorlayabiliyor. Müşteri sayısını düşürmek istemeyen mekanlar, fiyatları düşürmeye yöneliyor.
Önceleri 500-600 liraya açılan votka şişelerini şimdilerde 200-250 liraya kadar düşüren kulüpler bile var. Ve şimdilerde durum o kadar farklılaştı ki, mekanın gününe göre eğlenceye gidilir hale geldi.
Pahalı-ucuz, salaş-kaliteli birçok alternatifin bulunduğu İstanbul'da; konsept geceleri ve farklı eğlence anlayışları ile son zamanlarda öne çıkan Nişantaşı Sess ve Asmalı'da bulunan Zilly ve Ablam en revaçta mekanlar… Hafta sonları ise her zaman kalitesini koruyan Salomanje, Lucca, Reina, Beymen Brasserie de en çok tercih edilen mekanların başında geliyor… Çünkü onlar tam anlamıyla bir İstanbul klasiği…

* * *
TÜRKİYE'NİN REKLAMSIZ SATAN TEK ADAMI: CMYLMZ
Türkiye'nin en çok güldüren adamı Cem Yılmaz'ın, son stand-up gösterilerinden oluşturduğu CM101MMXI Fundamentals adlı sinema filmi yaklaşık 3 milyon 800 bin kişi tarafından izlendi.
Rakiplerine büyük bir fark atan Cem Yılmaz büyük bir başarıya imza attı. Neden mi? Bu kadar büyük bir gişe başarısını yakalayan bir filmin tek satır reklam ve PR çalışması yapmamış olması her şeyi açıklıyor. Yılmaz'ın pazarlama ekibi, seyircileri. Onların kulaktan kulağa fısıldaması Yılmaz'ın projelerini zirveye taşıdı. Cem Yılmaz bu başarının ardından; hem zirvenin tadını çıkarmak, hem de oğlu Kemal'e vakit ayırabilmek için 2015'e kadar gösterilerine ara verdiğini açıklamıştı. Gelin görün ki; bir deodorant markası Yılmaz'ın tatil planını rafa kaldırtmış.
Marka öyle bir teklifte bulunmuş ki, Cem Yılmaz'ın reddetme şansı kalmamış. Yılmaz, anlaşma kapsamında Eskişehir, Bursa, İstanbul ve Kıbrıs'ta söyleşiler yapacakmış… Anlaşmanın ne kadar olduğunu merak ettiniz ama sadece şu kadarını bilin; hatırı sayılır bir servet…

* * *
GÜLŞEN ZİRVEYE YÜRÜYOR...

Son çıkardığı albümü ile adından çok şarkılarını konuşturan isim Gülşen. Hangi mekana gitsem onun şarkılarını duyuyorum.
İşim gereği her gece farklı faklı mekanları gezdiğimi de belirteyim. Sıkça karşılaştığım Gülşen şarkılarının en popüler olanı ise "Yatcaz Kalkcaz"… Bu albümdeki başarısı tabii ki Gülşen'in kendisine ait. Tüm şarkılarında kendi imzası var.
Fakat müzikal anlamda büyük uyum içinde çalıştığı Ozan Çolakoğlu'nu da unutmamak gerek.
Onlar müthiş bir ikili olmuşlar. İkilinin yakaladığı bu enerji devam ederse başarılarını zirveye taşımaları hiç şaşırtıcı olmaz…

* * *
MEGASTAR'DAN GÜZEL HABER!
Milyonların sevgilisi Megastar Tarkan, uzun süredir sessizliğini koruyordu. Ta ki 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevenlerine sürpriz yapana dek… Tarkan, Sevgililer Günü için tüm samimiyeti ile bir video hazırlamış ve bunu hayranlarıyla paylaşmıştı. Bu paylaşımı ile milyonları sevince boğan Tarkan, e-mail ve mesaj bombardımanına tutulmuş. Hayranlarının özlem ve duygu dolu mesajlarına kayıtsız kalmayan Tarkan, kolları sıvamış. Daha önce de hazırlığını yapmış olduğu bir albüm çalışması olan Tarkan, albümünü çıkaracağı tarihi öne çekmiş. Albümün Haziran ayında çıkması planlanıyormuş. Siz kendinizi şimdiden yeni bir Tarkan fırtınasına hazırlamaya başlayın…