Kısırlığı yenin aşkınıza kavuşun

Kısırlık kabusunuz olmaktan artık çıkıyor!.. Minik aşkınıza kavuşmak için en doğru yolu doktorunuzla birlikte bulabilirsiniz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2011 Güncelleme 02 Mart 2011, 00:00
Kısırlığı yenin aşkınıza kavuşun

İÇİNDEKİLER

SPERM hücresinin bulunmadığı azoospermi durumunda testisten biyopsi veya aspirasyon ile sperm elde edilmeye çalışılır. Sperm elde edilmişse dondurma işlemi yapılır (Kryo-TESE).

TESE (Testiküler Sperm Ekstraksiyonu)
Ejekülatta (semen) sperm bulunmadığı durumlarda açık ameliyat ile alınan testis dokusundan sperm elde edilmesidir. Bu işlem mikroskop yardımı ile yapılırsa çok küçük doku alınarak sperm elde edilebilir. Bu işleme ise mikro-TESE adı veriler.

TESA (Testiküler Sperm Aspirasyonu)
Testis kanallarındaki tıkanıklık söz konusu olup iğne ile girilerek testis dokusundan sperm aspire edilir.

MESA (Mikro Testiküler Sperm Aspirasyonu)
Mikro cerrahi ile sperm aspirasyonu yapılır. Testiste normal sperm üretimi olduğu halde kanallar tıkalı veya gelişmemiş ise sperm kanallarından operasyon mikroskobu ile sperm elde edilmesi metodudur.

PESA (Perkutan Sperm Aspirasyonu)
Genişlemiş olan tıkalı kanallara cilt üzerinden bir iğne ile girilerek sperm elde edilmesi işlemidir.

ASİSTED HATCHİNG
KADINLAR için bir diğer yardımcı üreme tekniği Asisted hatching denilen uygulamadır. Embriyoları saran, koruyan ince bir dış tabaka vardır buna zona pellucida adı verilir. Bu zar blastokist döneminde kendiliğinden yırtılarak embriyonun rahim duvarına yapışmasına olanak verir. Bu yırtılmaya hatching denilmektedir. Bu andan itibaren blastokist zarın dışına çıkarak rahim duvarına tutunur, yuvalanır. Bu yırtılma olgusu bazen geç oluşur veya gerçekleşemez. Bunu öngörerek bu zar kimyasallar ve mekanik yöntemle ya da ışınla-lazerle inceltilerek delinir ve embriyonun zardan dışarı çıkarak rahim iç duvarına tutunması, implantasyonu sağlanır.


YARIN: EMBRİYO DONDURULMASI