Susuzluğu gidermenin hoş yolları

Susadın mı? O zaman bu dört harika içecekten birini seç...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2010 Güncelleme 05 Ağustos 2010, 16:55
Susuzluğu gidermenin hoş yolları

İÇİNDEKİLER

İçecekler her zaman değersiz kalori ve zararlı kimyasal deposu olarak görülür ama bu aslında sadece şekerli ve gazlı meşrubatlar için geçerlidir. Doğru içeceği seçerek hastalıklarla mücadele eden besin maddelerini alabilirsiniz. Women's Health'ın Beslenme Danışmanı Lisa Drayer, bu dört içeceği tüketmeni tavsiye ediyor.

ÜZÜM SUYU YABAN MERSİNİ
Araştırmalar üzüm suyundaki antioksidanların kalp hastalığı riskini ve kolesterol seviyesini azalttığını gösteriyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada gıdaların içerdiği antioksidan miktarı belirlenmiş ve üzüm suyu 11'inci sırayı almış. Yabanmersini de oldukça faydalı. Boşaltma sistemindeki enfeksiyonlar ve diş çürümesine engel oluyor. Ayrıca iyi kolesterol miktarını yükseltiyor.

BUZLU YEŞİL ÇAY
Bu sihirli yapraklar metabolizmanı hızlandırarak daha uzun bir yaşam sağlar.
Journal of the American Medical Association, her gün yeşil çay tüketen kadınların tüketmeyenlere göre 30 kat daha az kardiyovasküler hastalık geliştirme riskli olduğunu söylüyor. Dört poşet yeşil çayı kaynar suda demleyip soğutarak kendi buzlu yeşil çayını hazırlayabilirsiniz. İçine limon dilimleri ekleyerek daha taze bir lezzet elde edebilirsiniz.


MEYVE AROMALI SU
Suyun insan sağlığına iyi geldiği tartışılmaz. Günde sekiz bardak su tüketmek zor gelse de vücut için oldukça yararlı. Canınız tatlı bir şey çekiyorsa piyasaya yeni çıkan meyveli suları deneyebilirsiniz.

YAĞSIZ SOYA SÜTÜ
Yağsız soya sütü, aynen yağsız inek sütü gibi protein ve D vitamini içeriyor. Üstelik doymuş yağ da bulundurmuyor. 250 mililitrelik yağsız soya sütünde yaklaşık 70 kalori bulunurken aynı miktarda yağsız inek sütünde 80-90 kalori bulunuyor. Böylece günde almanız gereken B vitamininin yarısını almış oluyorsunuz. 65 bin kadınla yapılan bir çalışmaya göre, günde 16 gr soya proteini alarak kalp krizi riskini de yüzde 86 azaltabilirsiniz.