Her ağrının sebebi var

Vücudun yolladığı sinyalleri doğru anlamak için bilim insanlarının araştırmaları sonucuna göz atılmalı ve vücut dili iyi anlaşılmalıdır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2010 Güncelleme 22 Ocak 2010, 00:00
Her ağrının sebebi var

İÇİNDEKİLER

Boyun ağrıları
Boyun ağrılarında hareket açıklığı, kola yayılan ağrı, kollarda duyu ve refleks azalması gibi bulgular boyun disk hastalıklarını düşündürmelidir. Basit boyun ağrıları, kas ağrılarına bağlı ağrılar da olabilir. Boyun ve kol ağrılarında hastalar soyularak muayene edilmeli ve duruş bozuklukları aranmalıdır. Bu bozukluklar ağrıyı geliştiren nedenlerdir.

Baş ağrıları
Baş ağrıları insanların sıklıkla şikâyet ettiği problemlerdendir. Bu ağrılar beyinde çok ciddi bir patolojiden, boyun kaslarının aşırı gerilmesine bağlı gerilim baş ağrıları olarak adlandırılan basit patolojilere kadar, geniş bir alanı içerir. Baş ağrısıyla gelen hastaya önce, basit bir nörolojik muayene yapılmalıdır. Ağrıyla beraber görme, denge bozuklukları, baş dönmesi, kusma gibi bulgular doktor için bir alarm işareti olmalıdır. Her baş ağrısında ağrının sıklık karakteri sorularak migren olasılığı araştırılmalıdır.

Bel ağrıları
Bel ağrılarında hastanın muayenesiyle belde normal eğilimlerin durumu gözlenmelidir. Lokal bel ağrısı disk hastalığını düşündürürken, ağrının hareketle artışı, yayılışı da bel fıtıklarına işaret eder. Ağrının geceleri hastayı uykudan uyandırdığının bildirilmesi tehlike işareti olarak kabul edilir ve tümör gibi ciddi nedenler araştırılır.

Bacak ağrıları
Bacak ağrıları disk kaymalarından, diz, kalça kireçlenmelerinden, sinir dokusunun sıkışmasından kaynaklanabilir. Bacak ağrılarında gövdenin ve bacakların duruşu gözlenmelidir. Şişmanlık, duruş bozukluğu, bacaklarda şekil bozuklukları her hastada ilk anda gözlenebilen risk faktörleridir.

İNSAN VÜCUDUNUN 24 SAATİ


SİZİN DE ÇOCUĞUNUZ ÜSTÜN ZEKALI OLABİLİR

ZAMLI SİGARAYI BIRAKMANIN FAYDALARI

YİYECEKLER HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

HAYAT KURTARAN 16 İPUCU!