Sonbaharın en güzel kadını siz olun!

Güneşin ışıl ışıl parladığı, incecik elbiseler giydiğimiz, yanaklarımızın kendiliğinden pembe olduğu güzel yaz günlerini geride bırakıyoruz. Sonbahar geldi diye güzelliğinizden taviz vermeyin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2009 Güncelleme 25 Eylül 2009, 09:19

İÇİNDEKİLER

Yaz boyunca broznlaştırmak için uğraştığınız teninizin bronzluğunu ve parlaklığını korumak için kozmetik ürünlerden faydalanabilirsiniz. Güneş sonrası ışıltı veren, bronzluk koruyan kremlerle kışa kadar bronz kalabilirsiniz. Hava eskisi kadar sıcak olmasa da terletmeye yetiyor. Hafif çiçekli parfümlerinizi, koltuk altı deodorantlarınızı kullanarak mis gibi kokabilirsiniz. Çiçek kokulu parfümler yazın enerjisini ruhunuza taşıyacaktır.

Saçları ele alma zamanı
Deniz, tuz ve güneşin zararlı ışınları saçlarınızı yıpratmış, uçlarında kırılmaya neden olmuş olabilir. Hemen hareket geçmek için saç tipinize uygun bakım maskeleri ve arındırıcı şampuanlar kullanabilirsiniz. Kırılan saç uçlarınız için mutlaka kuaförünüzden yardım alın. Uçlarından birkaç santim kesilen daha sağlıklı uzar. Günler uzun olduğu için işten geldiğimizde kendimize vakit ayırabildik. Arkadaşlarımızla görüştük, deniz kenarında yürüyüşler yaptık. Hareket halindeydik ve kilo sorunumuz yoktu. Şimdi sonbahar geldi ve eski günlere oranla daha az hareket edeceğiz. Hem sağlığınızı hem de kilonuzu korumak için spor yapmaya başlayın. Sport salonuna gitmeyi sevmiyor ya da yeterli bütçeniz bulunmuyorsa evde yapabileceğiniz pilates, aerobik gibi spor türlerini tercih edebilirsiniz.

Cildin de vitamine ihtiyacı var!
Cildinizi canlandırmak, sağlıklı parlamasını sağlamak için vitaminlere ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz? Yazın kolayca bulabildiğimiz böğürtlen, çilek gibi taze meyvelerin çaylarını içerek sonbaharda da vitamin alabilir, cildinizi koruyabilirsiniz.

Işıltılı bir cilde kavuşmanın sırları
Yaz sonunda cildimizi yeniden gözden geçirmekte fayda var. Sonbahar ve kış ayları cildi onarmak, tedavi etmek, canlandırmak, lekelerden arındırmak, lazer, IPL, ışık terapisi gibi yöntemleri uygulamak için çok uygun bir dönem. Güneşin cildimizde yarattığı güzellikler kadar yan etkileri de olduğunu hepimiz biliyoruz. Olumlu değişikliklerin başında, ten rengimizin en az bir ton koyulaşması, varsa bazı izlerin örtülmesi, çıkan sivilcelerin daha hızlı iyileşmesi geliyor.

Güneşin olumsuz etkileri
Güneşin olumsuz etkileri arasındaysa lekeler, cilt kuruluğu ve ultraviyolenin etkisiyle kolajen liflerin yıpranması var. Özellikle de yüzde, göz çevresinde, alında yoğunlaşan mimik çizgileri, göğüs aralarında ve dekoltede oluşan renk alacalığı ve diriliğini kaybeden cilt canımızı sıkabilir. Günlük bakımlar dışında haftalık ve aylık bakımlar da uygun olabilir. Ancak mevsimsel döngülerde mutlaka profesyonel olarak yaklaşılmalıdır. Cildimizi uygun kremlerle korumalı, bakımını tamamlamalı, vitamin ve minerallerle desteklemeli, güzel bir cilt diyetiyle beslemeliyiz. Hepimizin günlük hayatında uygulayabileceği basit önlemler bile cildimize sağlığına kavuşmalıdır. Cildi onaran antioksidan özelliği olan yeşil çay ve üzüm çekirdeği ekstresi, hücre yenilenmesinde ve lekelerin tedavisinde destek görevi yapan A ve C vitamini içeriği yüksek meyve ve sebzeler tüketilebilir.