İdrarda yanma haberci mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2009 Güncelleme 29 Mart 2009, 01:02

İÇİNDEKİLER

- Kronik prostatit hastasıyım. İdrar yaptıktan sonra idrar yolunda yanma, idrar yaparken idrarın çatal çıkması, dağınık akması, özellikle sol kasıkta sancı şiddetli oluyor. Tahlil ve filmlerde bir şey çıkmıyor. Ne yapmam gerekir?

Mikropsuz prostatitlerde genellikle tahlil ve filmlerde bir bulgu saptanamaz. Burada teşhis ve tedavi, hastaların şikayetlerinden yola çıkılarak ve yakın bir hasta-hekim işbirliği ile yapılabilir.

- PSA 1.4 ve prostat boyutlari 45x25x29 mm. volumü 17cc'dir yazıyor. Bu iyi huylu mu? Bu değerlerle prostat hastalığı pek düşünülemez. Bir sorun görünmüyor. nKronik prostat hastasıyım. Sol kasığımdaki ağrı bundan olabilir mi?

Kasık ağrısı daha çok varikosel, kasık fıtığı, iltihaba bağlı lenf bezesi veya mekanik bir zorlanmadan kaynaklanır. Prostatit ile ilgili olması daha az bir ihtimaldir. nİdrar yaptıktan 5-10 dakika sonra idrar damlası geliyor. Bu idrar damlası genellikle idrar yaptıktan çok kısa bir süre sonra gelir. Sonradan farketmiş olmanız daha muhtemeldir. İdrardan sonra 5-10 saniye kadar beklenirse genellikle bu damlama o anda olur ve biter.

- Bende boşaldıktan sonra idrarımı yaparken penisimde yanma oluyor, bir sure devam ettikten sonra geciyor. Acaba böbreklerimde kum mu var?

Meni boşalırken, penisten dışarı atılması için idrar torbasının çıkışındaki adale sistemi kapanır ve meni dışarı yönlendirilir. Boşaldıktan sonra yapılan idrarda, bazen bu adale rahat gevşeyemez ve bir tür kramp oluşur. Ağrı bu nedenle hissedilebilir. Kumla bir ilgisi yoktur. Bir bakıma doğal bir olaydır.