Bakan Yılmaz'dan taşeron işçilere müjde

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapılan çalışmalar neticesinde taşeron işçilerin büyük bir bölümünün kamuda istihdam edileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2015, 11:07
Bakan Yılmaz’dan taşeron işçilere müjde

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz TGRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz yaptığı açıklamalarda taşeron işçilere kadro ile ilgili; 'Yapılan düzenlemeler çerçevesinde taşeron işçilerden önemli bir kısmı, asli işlerde çalışanlar kamuda istihdam edilmiş olacaklar' dedi.

Maliye Bakanlığı'nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iş birliği içerisinde ikinci düzenlemeler üzerinde çalıştığını belirten Yılmaz; "Biz bu konuda bir düzenleme yaptık. AK Parti olarak Meclisimizden bir kanunu geçirdik. Şu anda kanuni çerçeveyi oluşturmuş durumdayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla iş birliği içerisinde Maliye Bakanlığımız ikinci düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeler çerçevesinde taşeron işçilerden önemli bir kısmı, asli işlerde çalışanlar kamuda istihdam edilmiş olacaklar. Diğerleriyle ilgilide çok iyi iyileştirmeler son dönemde yapmıştık. Bu iyileştirme çalışmalarımız da aynı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.