Kıdem tazminatı fonu yolda

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, hazırlanmakta olan kıdem tazminatı fonuyla, çalışanların bireysel hesabına her ay para yatırılarak, tazminata garanti getirileceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2014 Güncelleme 28 Ekim 2014, 02:03
Kıdem tazminatı fonu yolda

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, mevcut kıdem tazminatı sisteminin artık geçerliliğini yitiren bir sistem olduğunu belirterek, bireysel kıdem tazminatı fonu kurulmasıyla işçilerin mağduriyetlerinin önleneceğine dikkat çekti. Çelik, "Defalarca söyledim. İşçilere gittim anlattım, sendikalara toplantıda anlattım. Dedik ki 'Kıdem tazminatı sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.' Bunun için kavgaya gerek yok. Oturup masada konuşmamız lazım" şeklinde konuştu.

PARAYI KİM ÖDEYECEK
Gebze
'de bir fabrikanın kapandığını anlatan Çelik, şöyle devam etti: "617 işçi Çalışma Bakanlığı'nın önünde. 'Fabrikamız kapandı, emekli olmak için 37 günüm vardı, 105 milyon lira da alacağım vardı patrondan.' Nereden verelim tazminat, veremiyoruz. Biz nasıl verelim? Yok ki böyle bir düzenleme. Senin işyerin kapanmış, alacak yok. İşçinin alın teri ve emeğinin heba olması tahammül edilemez. Önce buna işçi sendikaları tahammül etmemeli, işverenler tahammül etmemeli. Ahmet'in hesabına ne kadar yatacaksa onu aylık olarak yatırmamız gerekiyor. Patron iflas etse de, işyerini kapatsa da onun bireysel hesabında parası, tazminatı güvencede olur. Neden primi yatırırken, tazminatı da yatırmayalım."