Emeklinin indirimli fatura hesabı

Elektrik, gaz, su ve telefon faturalarında indirim isteyen emekliler, yetkililere seslendi: Ya oransal bir indirim olsun ya da faturalarımıza vergi ve kesintiler yansıtılmasın. Sadece tükettiğimizi ödeyelim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2014 Güncelleme 18 Ağustos 2014, 00:00
Emeklinin indirimli fatura hesabı

İÇİNDEKİLER

TAKVİM, emeklilerin sorunlarını ve taleplerini duyurmaya devam ediyor. İntibaktan zamma, promosyondan ucuz ev imkanına, maaşlardan sağlık kesintilerinin kaldırılmasına kadar çeşitli talepleri olan emekliler, faturalarda da indirim istiyor. Emekliler, yetkililere "Doğalgaz, elektrik, su ve telefon faturalarında indirim bekliyoruz. Ya oransal bir indirim yapılsın ya da faturalarımıza vergi ve diğer kesintiler yansıtılmasın. Yani sadece tükettiğimizi ödeyelim" çağrısı yaptı.

'KABUS OLUYOR'
Maaşlarının önemli bir bölümünün gıda ve kiraya gittiğini belirten emekliler, faturaların kendilerini en çok kış aylarında zorladığının altını çiziyor. Emekliler, "Kış ayları bizim kabusumuz. Havaların soğumasıyla ısınma giderleri karşımıza çıkıyor. Yükselen doğalgaz ve elektrik faturalarını karşılamakta zorlanıyoruz" diyor. Emekliler, şunları söylüyor: "Emeklilere faturalarda indirim yapılsın. Bu oransal bir indirim olabilir. Mesela yüzde 50 gibi... Eğer bu yapılamıyorsa, bir diğer alternatif de faturalardaki vergi ve kesintilerin bizlere yansıtılmaması. Bu da bizim faturalarımızı düşürür. Sadece tükettiğimizin ödemesini yaparız. Ne kadar konuşursak, ne kadar elektrik, gaz ve su tüketirsek onu veririz. Yıllarca devlete vergi verdik. Böyle bir istisna talep etmek bizim hakkımız."

KIŞ YARDIMI YAPILSIN
Emekliler, kış aylarında masraflarının arttığını belirterek, şöyle konuşuyor: "Havaların soğumasıyla ısınma masrafı başlıyor. Kışın sebze-meyve daha pahalı. Bir de kaban, kazak gibi giyim masraflarımız oluyor. Bu nedenle eğer elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturalarında indirim yapılamıyorsa, kış yardımı verilsin. Her sene kış ayları öncesi bu yardım ödensin. Biz de kış mevsimini rahat geçirelim."