100 bin kişiye erken emeklilik

Emeklilikte prim günü şartına takılan yaklaşık 100 bin kişi, torba yasaya kilitlenmiş durumda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2014 Güncelleme 20 Şubat 2014, 00:00
100 bin kişiye erken emeklilik

İÇİNDEKİLER

Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği olanlar, müjdeli habere kilitlendi. Bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuda gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat vermesiyle büyük sevinç yaşayan yaklaşık 100 bin kişi, şimdi sonucu bekliyor.

BORÇLANMA İMKANI
Edinilen bilgiye göre; bürokratlar konuyla ilgili çalışmalara başladı. Eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor. Beklenen düzenlemenin hayata geçirilmesiyle yıl ve yaş şartlarını yerine getirmiş olanlar geriye dönük borçlanma yoluyla prim eksiklerini tamamlayarak emekli olabilecek.

TORBAYA EKLENSİN
Konuyla ilgili TAKVİM'e telefon yağıyor. Prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar, çalışmanın bir an önce sonuçlanmasını istediklerini belirtirken, şöyle konuşuyor: "Çalışma bir an önce tamamlansın. Sosyal güvenlik ile ilgili torba yasa tasarısı Başbakanlık'a gönderilmiş. Bizimle ilgili düzenlemeyi de bu tasarıya eklesinler. Böylece düzenleme bir an önce hayata geçer ve biz de borçlanma yaparak emekli olabiliriz."