Enflasyon arttı zam göründü

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon piyangosu çıktı. TAKVİM, SSK emeklilerinin zammını hesapladı; maaşlar yüzde 4.14 artacak. Memur emeklileri de fark alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2013 Güncelleme 04 Ocak 2013, 02:32
Enflasyon arttı zam göründü

İÇİNDEKİLER

Enflasyon rakamları açıklandı, başta emekliler olmak üzere çalışanlar sevindi. Yıllık ve 6 aylık enflasyonun açıklanması ile devlet memurları, sözleşmeliler ve emeklilerinin alacakları enflasyon farkı ile SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin alacakları zam belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz- Aralık dönemi enflasyonunu yüzde 4.14 olarak açıkladı.

ÇİFTE ZAM GELİYOR
Bu ay SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına Temmuz-Aralık 2012 dönemi enflasyonu oranında zam yapılacak. Yani SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu ayki maaşlarını yüzde 4.14 oranında zamlı alacak. Bu arada 2000 yılından önce emekli olan işçi emeklileri, bu artışa ek olarak intibak zamlarını da bu ayki maaşlarıyla birlikte alacak. Böylece yaklaşık 2 milyon emekli, Ocak maaşlarıyla birlikte çifte zam almış olacak. İntibak zamları ise 10 liradan başlayıp, 350 liraya kadar çıkacak.

MEMURA DA FARK VAR
Memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerine ise 2012 yılı Temmuz-Aralık dönemi için yüzde 0.12 oranında enflasyon farkı verilecek. Memur ve emeklilileri, bu ay maaşlarına yansıyacak yüzde 3'lük zamlarıyla birlikte, bu enflasyon farkını da alacak. Maaşları yüzde 3.12 artacak. Memur ve memur emeklilerinin zam oranları, 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ün üzerinde çıkmasıyla belirlendi.