Emekli Ocak'ta çifte zam alacak

İntibak zammını bekleyen emekliler, yılbaşında enflasyon farkı da alacak Son 6 aylık enflasyon, emeklilerin alacağı zam miktarında etkili olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2012 Güncelleme 04 Aralık 2012, 02:06
Emekli Ocak’ta çifte zam alacak

İÇİNDEKİLER

Yeni yılda emeklilerin yüzü gülecek. Yaklaşık 2 milyon emeklinin alacağı intibak zammının yanında, maaş zamları ve enflasyon farkı da verilecek. Memur emeklileri için maaş zammı belli olsa da işçi emeklilerinin artışlarını son 6 aylık enflasyon rakamı belirleyecek. 2000 yılından önce emekli olan işçi emeklileri, Ocak ayında intibak zamlarını alacak.
Bu emeklilerin ne kadar zam alacaklarını yayınladığımız tablolarda kuruşu kuruşuna veriyoruz. TAKVİM'i günü gününe takip eden işçi emeklileri alacakları zamları öğreniyor. Öte yandan emekli olduğu tarihe bakılmadan tüm emekliler için enflasyon farkı ihtimali de bulunuyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, daha önce yüzde 6.5 olarak açıklanan 2012 sonu enflasyon tahminini, yüzde 6.2'ye çektiklerini açıkladı.
Yıllık tahmin aşağıya çekilmiş olsa bile son 6 aylık enflasyon emeklilerin alacağı farkı belirleyecek. Bunun için yıl sonunda açıklanacak enflasyon rakamı önem kazanıyor. Memur emeklileri ayrıca, toplu görüşmeden doğan zamlarını da yılbaşında maaşlarıyla birlikte alacak. Bu arada intibak zammıyla ilgili yayınlarımıza büyük ilgi gösteren işçi emeklileri bilmedikleri konularda gazetemizi arayarak sorularını iletiyor...
1999'da SSK'dan emekli oldum. İntibak zammından yararlanıyor muyum? Faruk E. İntibak
zammını 2000 yılından önce emekli olmuş ya da emeklilik başvurusunda bulunmuş tüm işçi emeklileri alacak. Yurt dışından gelip borçlananlar, malulen emekli olanlar, süper emekliler de eğer SSK'dan 2000 yılından önce emekli olmuşlarsa bu kapsamda yer alıyor.
Bağ-Kur'dan 2001 yılında emekli oldum.
İntibak zammı alır mıyım? Salih Y.
İntibak zammından 12 bin Bağ-Kur'lu yararlanacak. 1 Mart 2002 ile 30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren ve emekli aylığı bağlanan Bağ-Kur'lulara intibak zammı verilecek.
Babam 1974'te SSK'dan emekli oldu.
Babamın vefatının ardından zam bize de gelecek mi? Özlem S.
2000 yılından önce emekli olan veya emeklilik başvurusunda bulunan vefat etmiş SSK'lıların yakınları da intibak zammından yararlanabiliyor.

YENİ GÖSTERGE RAKAMINI SGK'DAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Gösterge rakamımı tablolarda bulamadım.
Ne kadar zam alırım? Mehmet D.
Gösterge rakamınız düşük kalmışsa, güncellenmiştir. Yeni gösterge rakamını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerinden ya da edevlet şifresiyle internetten öğrenebilirsiniz. Ardından kendi prim gününüze uygun tablolardan derece, kademe ve göstergenize göre bakıp, zammınızı öğrenebilirsiniz.
İntibak zammı ne kadar?
Yaklaşık 2 milyon emeklinin intibak zammı 10 lira ile 322 lira arasında değişiyor.
Zamların hesabında derece, kademe ve gösterge kadar prim günü de önem taşıyor. Her emeklinin intibak zammı farklı.
Tablolarımıza bakarak zammınızı öğrenebilirsiniz

TABLOLAR DEVAM EDECEK
Emekliler, intibak zammını TAKVİM'in hazırladığı tablolardan öğreniyor. Bugüne kadar üst göstergeden, 3 bin 600, 5 bin, 7 bin 400 ve 9 bin prim günlerinden emekli olanların intibak zammı tablolarını gazetemizde yayınladık. Ancak kaçıran okurlarımız için bu tablolara sayfalarımızda yeniden yer veriyoruz. Gazetemizi günü gününe takip ederek, siz de yeni yılda alacağınız intibak zammınızı öğrenebilirsiniz.

PRİM GÜNÜNE DİKKAT!
Emekli okurlarımızdan tablolarla ilgili pek çok soru alıyoruz. İntibak zammını öğrenmek isteyen emeklilerin, kendi prim gününe uygun tablolara bakması gerekiyor. Yayınladığımız tabloların başlığında, hangi prim gününe ait olduğu yer alıyor. Doğru prim günü tablosuna bakmanız önemli. Kendi prim gününüze ait tablolara bakarak, derece, kademe ve göstergenize göre alacağınız intibak zammını görebilirsiniz. Emeklilerimiz, intibak zamlarını uzmanlarımızın hazırladığı tablolardan öğrenebiliyor. Telefonla intibak zammını öğrenmek mümkün olmuyor.

Zamlarınızı tablolardan öğrenebilirsiniz. DİĞER SORULAR için gazetemizi arayabilirsiniz: 0212 354 37 25- 0212 354 37 80- 0212 354 37 34- 0212 354 37 09