Emekliye ek gelir

İntibak, zam ve enflasyon farklarını bekleyen emekliler için, bir ek gelir imkanı daha doğdu. Maaşlarının yatırıldığı bankalar emeklilere promosyon ödeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2012 Güncelleme 02 Kasım 2012, 00:00
Emekliye ek gelir

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 9 milyon emeklinin banka promosyonu hayali gerçek oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "Bankalarla mücadelemiz devam ediyor. Sorunu çözme noktasındayız" şeklindeki açıklaması, promosyon bekleyen emeklilere umut oldu. Emekliler, maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon almak için uzun süredir bekliyordu. Ancak bankalar buna yanaşmıyordu. Çelik'in açıklaması emeklileri sevindirdi.

'KURUŞ BİLE KALMAZ'
Türkiye Emekliler Derneği 20. Olağan Genel Kurulu'na katılan Çelik, emeklilerin maaşı üzerinden promosyon adı altında bakanlık olarak hiçbir şey almadıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bankalarla mücadelemiz devam ediyor. Alacağımız bir kuruş sizin hakkınızdır. Bankalardan bir kuruş alınca bu sizindir. Bu başka yere gitmeyecek. Ama bankalarla ilgili bu sorunu çözme noktasındayız. Toplantı yapacağız, tekrar görüşeceğiz. Promosyonla ilgili alacağımız tüm imkanın emeklilere döneceğini bilmenizi istiyorum. Alınmış bir şey de verilmiyor gibi bir algı olmasın. Alınacak olan bir şey size verilecek. Bu mücadeleyi maaş aldığınız bankalarla sürdürüyoruz." Bakanlığın çalışması tamamlandığında, emeklilerin maaşlarının yatırıldığı kamu ve özel bankalar, bu paralar karşılığında belli miktarlarda promosyon ödemesi yapacak. Bu paralar da emeklilere her ay maaşlarına yansıyacak şekilde belli oranda ödenecek. Böylece emekliler ek gelire kavuşacak.

PROMOSYON NEDiR?
Devlet memurlarına ödenen maaş pastasından pay kapmak isteyen bankalar, kamu kurumlarını ikna için, yüklü miktarlarda promosyon veriyor. Daha önce makam aracı veya tefrişata harcanan bu promosyonlar, 2007 yılından itibaren çalışanlara dağıtılıyor. Promosyonlar, memur maaşlarına ekleniyor.

KAÇ YILDIR ÖDENİYOR?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurun promosyon şikayetini bitiren müjdeyi, 2007 yılı Temmuz'unda vermişti.