Emekliye eksik maaş piyangosu

İntibak hesaplamalarında maaşlarının eksik yatırıldığı tespit edilen 2 bin 500 emekliye ödemeleri yapılıyor. Bu kapsamda İstanbul, Ankara ve Sakarya'dan olmak üzere 3 emeklinin hesabına yaklaşık 20'şer bin lira, piyango gibi fark yatırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 18:41
Emekliye eksik maaş piyangosu

İÇİNDEKİLER

İntibak düzenlemesinden 3 emekliye piyango gibi ödeme çıktı. Maaşlarının yıllardır eksik yatırıldığı tespit edilen 3 emekliye, yaklaşık 20'şer bin TL ödeme gerçekleştirildi. İntibak hesaplamaları sırasında, 2 bin 500 emeklinin maaşının eksik hesaplandığı tespit edildi. Bu emeklilerin hesaplarına geriye dönük ödemeler yatırılmaya başladı. TAKVİM, geçtiğimiz hafta perşembe günü "Hesabınızda 22 bin lira olabilir" başlığı ile gelişmeyi duyurmuştu. Buna göre; İstanbul Büyükçekmece'den M.F.T.'nin hesabına 17 bin 600 lira, Ankara Çankaya'dan F.K.'nın hesabına 18 bin lira ve Sakarya Sapanca'dan Y.Ö.'nün hesabına da 19 bin 600 lira yatırıldı. İntibak piyangosunun vurduğu 3 talihlinin ödemesi, emekli maaşları ile bayramdan önce hesaplarına yatırıldı.

İYİLEŞTİRME DE VAR
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu 3 emeklinin dışında, maaşları eksik ödendiği tespit edilen diğer emeklilere de, hesaplamalar bitirildikçe ödeme yapmaya devam ediyor. Eksik maaş alan emekliler ayrıca, intibak düzenlemesi kapsamında yapılacak iyileştirmeden de yararlanacak. 2013'ün Ocak ayında yapılacak intibak ödemesinden yaklaşık 1.9 milyon emekli yararlanacak. Bu kapsamında en fazla 339 liralık intibak farkı emeklilere ödenecek.