Bayram şekerine dikkat

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi şeker ve çikolata satın alırken dikkat edilmesi gereken konularda tüketicileri uyardı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2013, 13:17
Bayram şekerine dikkat

İÇİNDEKİLER

Şekerin, özellikle bayramların en önemli ikram çeşidi olduğuna işaret eden Özcan, yaptığı açıklamada, hem bayram şekeri hem de çikolata satın alınırken öncelikle son kullanma tarihine bakılması gerektiğini vurguladı.

Açıkta satılan ürünlerden uzak durulmasını isteyen Özcan, şunları kaydetti:

"Yapışkan, mat görünümlü ve ambalajsız satılan şekerler kesinlikle alınmamalı. Eğer tadına bakma imkanı varsa, tüketildiğinde ağızda yakıcı bir tat, çözündüğünde ise renk vermemeli. Çikolatalar yağ içeriğinden dolayı mideyi rahatsız etmemeli ve damakta yağlılık hissi bırakmamalı. Özellikle çikolataların yüzeyinde beyazlaşmış tabakanın olmaması gerekir. Bir diğer husus ise bayram şekeri ve benzeri tatlılar tüketilirken mevsim sıcaklıkları da göz ardı edilmemeli. Sağlıklı bir bayram geçirmek için şekeri tadında yemeli ve bırakmalı. Bu konuda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için duyarlı davranılması ve dikkat edilmesi gerekmektedir."

Standartlara uygun üretilmeyen şeker ve benzeri ürünlerin gıda zehirlenmelerine neden olabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Özcan, bu tür ürünlerin özellikle çocuklarda diş ve ağız sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti.