Caddebostan'da silahlı saldırı

Kadıköy'de, bir apartmanın yönetimiyle ilgili toplantıya gelen aynı apartmanın eski yöneticisi, 2 kişiyi tabancayla öldürürken 2 kişiyi de bıçakla yaraladı

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 04 Temmuz 2010, 18:59
Caddebostan’da silahlı saldırı

İÇİNDEKİLER

Alınan bilgiye göre, Erenköy Kantarcı Rıza Sokak'taki Unan Apartmanı'nın bazı sakinleri ile halen görevdeki bazı yöneticileri, apartman yönetiminin profesyonel bir firmaya devredilmesi konusunu görüşmek üzere Caddebostan'daki Türk Balıkadamlar Kulübünün Lokali'nde toplandı. Toplantının sürdüğü ve yönetimi devralması düşünülen firma yetkililerinin sunum yaptığı sırada, aynı apartmanda oturan ve eski yönetici olduğu öğrenilen Kemal Akın (61) lokale geldi. Akın, içeride bulunanlara ''Kim beni şikayet etti? Mahkemede bana nasıl iftira atarsınız?'' diyerek, yanında getirdiği silahla ateş açtı. Apartman yöneticilerinden Yıldırım Sunder (60) ve eşi Nesteren Sunder (55) vücutlarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde öldü. Akın, bu sırada kendisine engel olmak isteyen ve elindeki tabancayı almaya çalışan dalış eğitmenleri Halit Esen ve Erhan Eraslan'ı da bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı. Yaralı Esen ve Eraslan, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kemal Akın'ın yakalanması amacıyla başlatılan çalışmalar sürerken, şüphelinin, daha önce de aynı apartman sakinlerinden kimya mühendisi Orhan Tümen'i üzerine araba sürerek yaraladığı ve bu nedenle 6 ay cezaevinde yattığı öğrenildi.

OLAYDA HAYATINI KAYBEDEN ÇİFTİN CESETLERİ, OLAY YERİNDEKİ İNCELEMENİN ARDINDAN ADLİ TIP KURUMU MORGUNA KALDIRILDI
Kadıköy'de bir apartmanın yönetimiyle ilgili toplantıda apartmanın eski yöneticisi tarafından silahla vurularak öldürülen Yıldırım ve Nesteren Sunder çiftinin cesetleri, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Erenköy Kantarcı Rıza Sokak'taki 10 katlı Unan Apartmanı'nın bazı sakinleri ile halen görevdeki yöneticilerinin, apartman yönetiminin profesyonel bir firmaya devredilmesi konusunu görüşmek üzere Caddebostan'daki Türk Balıkadamlar Kulübü'nün lokalinde düzenlediği toplantı sırasında, apartmanın eski yöneticisi Kemal Akın'ın toplantıyı basarak silahla ateş etmesi sonucu hayatını kaybeden Yıldırım ve Nesteren Sunder çiftinin cesetleri, Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemeden sonra Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Polis ekiplerinin olay sonrasında kaçan Kemal Akın'ı yakalamak için başlattığı çalışma ise sürüyor. Öte yandan, Türk Balık Adamlar Kulübü yönetiminden yapılan açıklamada, ''Saat 12.00 sularında kulüp salonunun dışarıdan kiralanması şekliyle gerçekleşen apartman sakinleri toplantısı esnasında müessif bir olay meydana gelmiş olup, bu konunun kulüp yönetimimiz ve üyelerimizle herhangi bir ilgisi yoktur'' denildi.