Kayınvalidesini öldürdü 5 yaşındaki kızını kaçırdı

Eşi, kendisini 4 yerinden bıçakladı, annesini gözlerinin önünde öldürdü, 5 yaşındaki kızını alarak kayıplara karıştı. N.: "Annemi kaybettim, yavrumu istiyorum" diye gözyaşı döküyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2010 Güncelleme 03 Mart 2010, 01:10
Kayınvalidesini öldürdü 5 yaşındaki kızını kaçırdı

İÇİNDEKİLER

25 yaşındaki N., 5 ay önce 7 yıldır evli olduğu Hasan Hüseyin Aktay'dan boşanmaya karar verdi. İddiasına göre eşi çalışmıyor, kumar oynuyor, sürekli alkol alıyor ve kendisine şiddet uyguluyordu. 5 yaşındaki güzeller güzeli kızı Cansu'yu da yanına alarak Manisa Salihli'deki evinden ayrıldı ve annesinin Ankara'daki evine gitti. Ancak Hasan Hüseyin Aktay, bu ayrılığı kabul etmek istemiyordu. Ankara'nın yolunu tutup, sokak sokak eşinin izini sürdü. Kayınvalidesinin evini öğrenince de zorla eve girip kızını kaçırdı. 1 ay sonra sabaha karşı 03:00'de kızını geri getirip, kendisine boşanma davası açan eşini saatinin altına sakladığı bıçağı çıkarıp, 4 yerinden bıçakladı. Kızının feryatlarıyla mutfağa gelen kayınvalidesini 9 yerinden bıçaklayarak öldürdü. 12 yaşındaki baldızı ise apartman boşluğuna kaçarak canını kurtardı. 5 yaşındaki kızını da yanına alarak kaçan Kıvırcık İbo lakaplı Hasan Hüseyin Aktay'dan 12 Aralık 2009'dan bu yana haber yok.

SON SÖZÜNÜ SORUP, BIÇAKLADI

Eşinin bıçak darbeleriyle akciğeri parçalanan, günlerce komada kaldıktan sonra hayata dönen N. Yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hasan Hüseyin'le isteyerek evlenmedim. Beni ve ailemi öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Ben de evlenmek zorunda kaldım. Çalışmıyor, içki içiyor, kumar oynuyordu. Sürekli dayak yiyordum. Dayanamayıp, Ankara'ya annemin yanına geldim. İş buldum çalışıyordum. Annem de kızıma bakıyordu. Kendime bir yol çizmiştim. Eşim annemin evini bilmiyordu. Elinde bizim fotoğraflarımızla Ankara'ya gelip, iz sürmüş. Sonunda da annemin evini bulmuş. Anneme 'Bizi barıştır' demiş. Annem de 'Zorlama, isterse döner' evine diye cevap vermiş. O gün kızımı alıp götürdü. 1 ay boyunca getirmedi. Olay olmadan 3 gün önce gelip, Cansu'yu bıraktı. 12 Aralık'ta da sabaha karşı 03:00'de geldi eve. Mutfaktaydım. Tartıştık, bıçak çıkardı. İki kez sırtıma sapladı, 'Sesini çıkarırsan, annenle kardeşini de öldürürüm' dedi. Ben de annemlere 'Kaçın, kurtarın kendinizi' diye bağırdım. O sırada annem geldi mutfağa… Bana iki kez daha sapladı bıçağı. Sonra annemin üzerine saldırdı. Bu arada küçük kızım 'Baba yapma' diye ağlıyordu. Kardeşim de korkudan apartman boşluğuna saklanınca canını kurtardı. Komşular hastaneye götürdü ama annemi kurtaramadık. Kızımı aylardır görmüyordum. Öyle cani bir insanın yanında olduğu için çok tedirginim. Tek istediğim kızıma kavuşmak."

'KARDEŞİMİN CİNAYET İŞLEDİĞİNİ BİLMİYORDUM'
Kayınvalidesini öldürüp, eşini yaralayan Hasan Hüseyin Aktay'ın Manisa Salihli'de yaşayan ablası Bediha Hanım, yaşananlardan haberi olmadığını söyledi. Kardeşinin cinayet işlediğini programımda öğrendiğini iddia eden abla, "Kardeşim beni aylardır aramıyor. Nerede olduğunu bilmiyorum. Yeğenimden de haberim yok" dedi. Ancak art arda gelen ihbar telefonlarından Hasan Hüseyin Aktay'ın bu süre içinde Manisa Salihli'de görüldüğü ortaya çıktı. N. De görümcesinin bu sözlerine inanmadığını belirterek, "Eşim, ailesinin haberi olmadan hiçbir şey yapamaz. Onlar mutlaka yerini biliyordur" dedi.

DAHA ÖNCE DE SEVGİLİSİYLE BABASINI ÖLDÜRMÜŞ
Bu yaşananlar Hasan Hüseyin Aktay'ın ilk vukuatı değil. Aktay, 1994 yılında kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı M.Ç. ve babası A.Ç.'yi İzmir Otogarı'nda bıçaklayarak öldürdü. 5 yıl cezaevinde yattıktan sonra 1999 yılında yürürlüğe giren af'la serbest kaldı. N. eşinin cinayetten sabıkalı olduğunu evliliğinin 3'üncü yılında öğrendiğini söylüyor.



İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 14

20 DEVİN CİROSU 3.9 MİLYAR DOLAR

HİDROJEN ÇAĞI BAŞLADI

ZİRAAT'TEN İNSANSIZ BANKACILIK ŞUBESİ