Hırsız çaldı site ödedi!

Güvenliği atlatıp lüks siteye giren hırsız, avukatın evini soydu. Öfkeli adam da, 'Özel güvenlik ne işe yarar' diyerek dava açtı ve tazminat kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2010 Güncelleme 03 Mart 2010, 09:48
Hırsız çaldı site ödedi!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Küçükçekmece'de Avukat Aziz Genç ile doktor eşi, hırsızlık olaylarına karşı güvenliği olduğu gerekçesiyle Başakşehir 2. Etap Sitesi'nde bir daire satın alıp oturmaya başladı. Ancak 29 Ekim 2005'te sitenin bütün güvenlik görevlilerini atlatan hırsızlar, eşi ve 9 aylık bebeğiyle gece uyuyan Genç'in evine girdi.

Yatak odasına dahi girmeye kalkışan eli bıçaklı hırsızlar, avukat Genç'in uyanması üzerine çaldıklarıyla birlikte kaçtı. Günün her saatinde en az 15 güvenlik görevlisi ile korunan sitedeki olaya anlam veremeyen Genç de, zararının giderilmesi için site yönetimi ve güvenliği sağlayan Pars Koruma ve Güvenlik Hizmetleri şirketi hakkında Küçükçekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 13 bin 500 liralık tazminat davası açtı.

İfadesinde, güvenli bir ortamda yaşamak için Başakşehir'i seçtiklerini söyleyen Genç, "Güvenlik firması kadar site yönetimi de suçludur" dedi ve yaklaşık 5 yıl süren davayı kazandı.

Mahkeme, site yönetimi ve güvenlik şirketinin bin 802 lira tutarındaki paranın yasal faiziyle Genç ailesine ödenmesine karar verdi.


İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 14

20 DEVİN CİROSU 3.9 MİLYAR DOLAR

HİDROJEN ÇAĞI BAŞLADI

ZİRAAT'TEN İNSANSIZ BANKACILIK ŞUBESİ