'Annemin katili içimizden biri'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2010 Güncelleme 11 Şubat 2010, 00:00
’Annemin katili içimizden biri’

İÇİNDEKİLER

Sevgi Aslan 39 yaşındaydı… 3 ay önce kızı Sevilay'ı evlendirmiş, hemen ardından oğlunu askere göndermişti. 9 yaşındaki diğer kızı ve eşiyle Ankara Keçiören'de Çaldıran Mahallesi Gözüpek Sokak'taki evinde yaşıyordu. 25 Ocak sabahı, eşi Ömer Bey'i işe göndermek için uyandı. Bir önceki gün küçük kızını ablasına misafir bırakmıştı. Kahvaltının ardından eşini işe uğurladı. Sonrasında kendisini tek gören kişi maalesef katili oldu. İş dönüşü Ömer Aslan 20 yıllık eşini evlerinin banyosunda 16 yerinden bıçaklanmış halde ölü buldu. Evin her tarafı alt üst edilmişti. Önce hırsızlıktan şüphelenildi. Ancak kısa sürede evden hiçbir şeyin alınmadığı ortaya çıktı. Genç kadını kim, hangi gerekçeyle öldürdü şu an bilinmiyor ancak kızı Sevilay, annesini öldüren katil için "Biz çok kalabalık bir aileyiz… Çok akrabamız var. Katil bizim içimizde… İçimizden, ya apartmandan ya da akrabalarınızdan biri" tanımlamasını yaparak düşmanını yakında arıyor.

'YAN KOMŞUMUZ BİLDİKLERİNİ SAKLIYOR'
Sevgi Aslan'ın 19 yaşındaki kızı Sevilay Çalışkan yaşadıklarını şöyle anlattı: "O sabah annemi 10.30'da aradım. Telefonu cevap vermedi. Aramalarımı gün boyu sürdürdüm. Öğlene doğru çaldırdığım telefon meşgule düşürüldü. Yan komşumuzla annem çok samimiydi. Evlerimizin duvarı bitişik. Onlarda telefon çalsa bizde duyulur. Komşumuz Meryem, kızına seslense sanki bize sesleniyormuş gibi duyulur sesi… Ama o sabah bizim evden hiç ses duymadığını söylüyor. Bir görseniz evimiz kan revan içindeydi. Annem cama koşmuş cam kanlar içinde… Katilinden kaçmış, bütün evde kovalamaca yaşanmış. Vazolar kırılmış. Meryem annemin sesini nasıl duymaz? Annem dilsiz mi oldu? Katilden kaçarken hiç mi yardım istemedi? İlk gün söyledikleriyle şimdi söyledikleri birbirini tutmuyor. İlk gün babama annemin feryatlarını duyduğunu söylemişti şimdi yalanlıyor. Katilin içimizden biri olduğuna eminim. Çünkü bir önceki akşam kız kardeşim bende kalmıştı. Katil annemin evde yalnız olduğunu bilen biri… Ayrıca dayımın oğlu her sabah 07:00'de arabasını bizim evin önüne park eder anahtarını anneme verdikten sonra servise binerdi. Dayım da 11:00 gibi anahtarı almak üzere evimize gelirdi. Cinayetin işlendiği haftasonu dayımlar köye gitmişti. O yüzden anahtar bırakılmadı. Dayım gelseydi katili görecekti."

"BACA DELİKLERİNDE ALTIN ARANMIŞ"
"Daha önce evde altınlarımız vardı. Annem banyonun baca deliğine saklamıştı. Altınların burada saklandığını komşularımız bilebilir, akrabalar da bilir. O altınları bir süre önce evde saklamaktan vazgeçtik. Ama annemi öldüren kişi evdeki bütün baca deliklerini kırmış. Belli ki altınları aramış. Şimdi bütün apartman ses duymadıklarını söylüyor. İmkanı var mı?"

'KOMŞUM KORKTUĞU İÇİN YALAN SÖYLÜYOR'
"İşdönüşü evin kapısını açamadım. Zaman zaman kilit bozulurdu. Yan komşu Meryem Hanım'ın kapısını çaldım. Banyolarımızın camı bitişik… Daha önce dışarıda kaldığımızda havalandırmadan geçmiştim yine aynı şeyi yapmak istedim. Komşumuz beni görünce 'Karı koca kavga mı ettiniz yoksa Sevgi Abla cenaze haberi mi aldı. Evden çok ses geldi' dedi. Ben de kavga etmedik, aileden de kimse ölmedi benim haberim yok dedim. Camdan geçmeye çalışırken Meryem Hanım anahtarla kapıyı açtı. Çığlık atmaya başladı. Evdeki yataklar koridordaydı. Bana "Yatakların altına bak Sevgi Abla altında' dedi. Bütün evi aradım. Eşimi banyoda buldum. Kanlar içindeydi… Ben kimseyi suçlayamam ama bildiği bir şey var ve korkudan söyleyemiyor. Sürekli ifadesini değiştiriyor."