'Beni de kahretti, cezasını çeksin'

4 yaşındaki kızı, kardeşi tarafından öldürülen Fatma Şen, canlı yayında üvey annesine sordu: 'O canavara sahip çıkacak mısın?' 20 yaşındaki oğlu yeğen katili olan anne ise gözyaşları içinde 'Beni kahretti, cezasını çeksin' diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2010 Güncelleme 05 Şubat 2010, 00:00
’Beni de kahretti, cezasını çeksin’

İÇİNDEKİLER

1 Şubat Pazartesi günü dayısından aldığı 1 lirayla evden çıkan, bakkala gidip çikolata alan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 4 yaşındaki Aliye Gülsultan Şen, 3 gün sonra öldürülmüş olarak bulundu. Katil zanlısı olarak da 20 yaşındaki dayısı Murat K. tutuklandı. Cinayeti arkadaşı Mustafa Y. ile birlikte işlediğini itiraf eden Murat K. ablası Fatma Şen'in anlattığına göre 3 gün boyunca ailenin yanından ayrılmadı. Olayı gazetecilere haber verdi, fotoğraflarını dağıttı, karakolları ve hastaneleri aradı. Ancak bir kez daha gördük ki bir kayıpta ya da cinayette sürekli aileyle birlikte olan hatta aileden fazla gözyaşı döken, uğraşan didinen kişi zanlı olarak ortaya çıktı. Bir yanda henüz 4 yaşındaki kızının babasının ikinci evliliğinden olan kardeşi tarafından öldürüldüğünü duyunca sinir krizi geçiren Aliye'nin annesi Fatma Şen, "Böyle dayı olmaz olsun… Canavar dayı…" diye lanetler yağdırdı. Diğer tarafta ise üvey torunu oğlu tarafından öldürülen bir anne…

Murat, 'ablamı çok seviyorum' derdi

Murat K.'nin annesi Güllü Köşker, olaydan sonra ilk kez konuştu. Gözyaşları içinde programıma katılan Güllü Hanım şöyle konuştu: "Bunu yapacak bir çocuk değildi. Neden yaptı anlamıyorum. Nasıl yapar bunu. Ablasını bizden daha çok severdi. Kendi evinden çok, ablasının yanında kalırdı. Bana 'Anne ablamın çok iyiliklerini gördüm' derdi. Aliye benim de çocuğum sayılırdı. Bulunsun 3 gün oruç tutacağım dedim. Ben ister miydim böyle olsun. Cezası ne kadarsa çeksin. Beni kahretti, yatsın da anlasın ne yaptığını."

'Kızımı odaya sakladı sandım'
Minik Aliye'yi önceki gün toprağa veren Fatma Şen, "Kızımın bulunduğu gün evde oturuyorduk. Murat'ın annesi yani üvey annem de evdeydi. Komiser olan dayısı aradı, Murat'ın gözaltına alındığını söyledi. Ben de 'Murat'ı niye aldılar acaba' diye meraklandım. Aklıma bile gelmedi, bu olayla ilgisi olacağı. Telefonu alıp sorduğumda 'Murat'tan şüpheleniyorlar' dedi. 10 dakika sonra da polisler gelip Güllü Abla'yı götürdü. Murat çocuğumu kaçırdı, odada saklıyor sandım. Polise 'Nerede çocuğum' diye sordum, '15 dakika sonra haber vereceğim' dedi. Cansız bedeni geldi yavrumun" diye konuştu.

'Dayıcığım diye kucağına atlardı'
Fatma Şen, gözyaşları içinde sözlerine devam etti: "O katil sabah akşam evimden çıkmazdı. Bebeğim, 'Dayıcığım' diye kucağına atlardı. Ona kimse dayı demesin artık. O canavar, şeytan… İşkenceler yapmış yavruma, aynılarını ona da yapsınlar. İdam etsinler. Benim annem hiç sevmezdi onu, istemezdi. 'Gitsin evinde kalsın' derdi. Haklıymış. Her gün akıl verirdim ona. 'Sen bir evin bir çocuğusun. Akıllı ol, dikkatli ol' derdim. Ailemizin en küçüğüydü, hepimiz üzerine titrerdik. Yazıklar olsun" diye gözyaşı döktü.

16 yaşındaki kızı alıkoymuş
Murat K. "Ablam ve annem sevdiğim kızla aramı bozdu, evlenmemize engel oldu. Ablama sinirlendim, bu yüzden öldürdüm" demişti. Hem annesi Güllü Köşker, "Yalan, yok böyle bir şey" dedi hem de ablası Fatma Şen, "Biz onun sevgilisiyle arasını bozmadık" açıklamasında bulundu. Ancak Murat K.'nin 6 ay önce aynı işyerinde çalıştığı 16 yaşındaki bir kızı alıkoyduğu da ortaya çıktı.

LÜKS BARLARA KAÇAK BASKINI


1.1 MİLYON KİŞİ ZORDA

EN DEĞERLİ FUAR İZMİR'DE

3. KÖPRÜNÜN YERİ HAZIR

SEVGİLİYE KARANFİL VERİN