Opel’den yeni atak: Crossland x

Almanlar’ın köklü markası Opel, sürekli büyüyen crossover pazarına Crossland X ile adım atıyor. Crossland X, 3 motor seçeneğiyle Temmuz ayında Türkiye yollarına çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 00:00
Opel’den yeni atak: Crossland x

İÇİNDEKİLER

Opel için yeni bir dönem başladı. Almanlar'ın köklü markası artık Fransız PSA (Peugeot- Citroen) Grubu'nun çatısı altında yer alıyor. Ve bu güç birliğinin ilk meyvesi de artık yollarda: Crossland X. Opel'in son dönem tarzına sadık bir karoser tasarımı sunan Crossland X'in iç mekanına geçtiğimizde Astra'dan tanıdığımız tarzda bir kokpitle karşılaşıyoruz. Bununla birlikte Crossland X'in kabininde sunulan yaşam alanının kendisinden 16 cm uzun ve 5 cm geniş olan Astra'dan geri kalır yanı olmadığı da dikkatimizi çekiyor. 410 litrelik bagaj hacmi hem sınıfı için başarılı hem de günlük kullanım için gayet yeterli bir değer. Fonksiyon Paketi'ni tercih eden Crossland X müşterileri, bu paketle birlikte kızaklı bir arka koltuk, iki zeminli bagaj ve arka koltukta yükleme boşluğuna sahip olabiliyor. Bunun dışında paketle birlikte gelen kızaklı arka koltuk sayesinde bagaj hacmini arka koltukları katlamadan 520 litre seviyesine çıkartmak mümkün. Crossland X, Türkiye'de 1.2 litre 81 HP benzinli, 1.2 litre 110 HP'lik benzinli ve 1.6 litre 99 HP'lik dizel motorlarla Temmuz'da satışa sunulacak. Otomatik şanzıman sunulan tek seçenekse 110 HP'lik benzinli versiyon. PSA Grubu'nun farklı modellerinden de tanıdığımız motor, yeni Opel'de de iyi bir iş çıkartıyor. Otomobili hareket ettirmekte zorlanmayan motor yakıt tüketiminde de müsrif değil. Virajlı dağ yolları ve otoyol ağırlıklı sürüş izlenimi esnasında otomobilin yol bilgisayarında 7.5 litre civarı değerler gördüm. Sürüş sırasında Opel markasının tipik denebilecek özellikleriyle karşılaşmak şaşırtıcı olmadı. Yeterince direkt ve geri bildirim konusunda başarılı olan direksiyon sistemi, otomobili yönlendirmeyi ve viraj almayı keyifli hale getiriyor. Sıkı ayarlı bir yürüyen aksamla donatılan Crossland X, virajlarda rahatsızlık verici gövde salınımları ortaya çıkartmıyor. Konfor konusunda yoldaki pürüzlerin birçoğu başarılı bir biçimde filtre ediliyor.

HEDEF LİDERLİK
OPEL Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "Şehir trafiğine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış, B SUV ve crossover modellerine talep ciddi şekilde artıyor. Havalı, SUV'lerden ilham alan tasarımı, çarpıcı bağlantı özellikleri ve kullanışlı yapısı ile yeni Crossland X, sınıfında Mokka X'in yanında liderlik için ikinci güçlü adayımız olacak" dedi.