İlgi denen şey

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2014 Güncelleme 18 Kasım 2014, 01:14
İlgi denen şey

İÇİNDEKİLER

Şevkat ile birlikte kullanılan garip bişeydir. Genellikle kadınların sürekli istediği duygudur aynı zamanda. Dönem hangi dönem olsun ister millattan önce milattan sonra, ronesans, orta çağ yani hangi dönem olursa olsun hep aynı şeyi değişmeyen belkide evrim geçirmeyen duygudur. Çoğu kadın sevgilisinin, nişanlısının ve kocasının ilgisizliğinden şikayet eder. Özellikle şunu hep duymuşusuzdur "Kocam evlendikten sonra bana ilgisini kesti." Tabi bu konuyu başka bir gün işleyeceğim. Bu konuda iki tarafı da dinlemek şart.
Yok mu ilgili erkekler tabiki de var.
Ama kördüğüm denen şey bizim karşımıza çıkıyor. Bir çok kadının ilgisiz kalan eski sevgililerinden şikayet ederken sonrasında hayatına giren sevgilisinden "Fazla ilgisinden sıkıldım" diyerek ayrılmalarını hiç bir zaman anlamamışımdır.
Anlayamıyacağız da. - Ya Cezmi hiç ilgili değilsin.
- Hangi konuda?
- Bana karşı.
- Nasıl ya? Daha yeni başladık ilişkiye.
- Esas başlarda olur yaa.
- Yavaş yavaş tanışarak olmaz mı?
- Saçmalama hemen olur.
- Eee annenin adını felan biliyorum.
- Annemle ne alaka Cezmi?
- İşte bilgi edinmeye çalışorum.
- Ya çok salaksın ya ben ilgi dedim ilgi . Annemle ilginin ne alakası var.
- Haaa sen bilgi demedinmi..
.
Yani kısacası ilgi gösterildiği kadar görülmeyince sinir bozan şey...
Bir de gösterilen kişide bağımlılık ve umursamazlık yapar. Mesela her zaman yazdığınız bir mesajı yazmadığınız için biri size kızabilir. Ama kesinlikle sizin yaptığınız şeyleri yapmayı aklından bile geçirmez orası ayrı...

EŞEK MESELESİ


Köylü Ahmet eşeğini satmaya karar vermiş.Kıymeti taş çatlasa 50 milyon lira eden eşek için pazarlık payı da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymuş. Komşu köyden acilen eşeğe ihtiyacı olan Mehmet ağa 100 milyon ödeyip eşeği pazarlıksız satın almış. Köylü Ahmet eşeğini satmasına satmış ama akşam da gözüne bir türlü uyku girmemiş . Düşünüp durmuş yatağın içinde ... " Mehmet ağa 50 milyon liralık eşeğe niye 100 milyon lira verdi?"!!!!! diye. İçi rahat etmeyince ertesi gün eşeğini geri almaya karar vermiş. Pazara gitmiş Mehmet ağayı bulmaya bir de ne görsün essek 200 milyon liradan satışa çıkarılmış...Bir kere içi rahat etmemiş geri alacak eşeğini...200 milyon lira ödeyip geri almış eşeğini (pazarlıksız.) Aynı olay bu defa Mehmet ağa'nın başına gelmiş, o da uyuyamamış bir türlü "allah allaaaa Ahmet niye 100 milyona sattığı eşeği 200 milyona geri aldı var bu işin içinde bir iş..." diye...O da ertesi gün eşeği geri almaya karar vermiş.
400 milyon lira vererek geri almış eşeği...Bu alışveriş her gün fiyat arta arta devam etmiş. Bir kaç gün sonra pazara bir başka köyden Hüseyin gelmiş. Hüseyin pazardaki kalabalığın arasına dalınca bir de ne görsün ; "al,al,al, sat, sat, sat" bağrışmaları arasında bir yaşlı eşek ve bu eşeğin tam 1.000.000.000 TL satış fiyatı... Yanındakine sormuş, "Hemşerim, nedir bu yaaaa bu yaşlı eşek 1 milyar lira eder mi yahu?"
Adam hemen yanıtlamış;"Valla grafikler ortada, bu eşeğin fiyatı bir haftada 50 milyon liradan başladı, 950 milyon liraya geldi.
Söyle bir teknik analizine bakarsan görürsün. Eşeğin fiyatı 1 milyardaki direncini bir kırarsa, 1.5 milyara kadar yolu var."

ALKIŞLI YORUM

"Bugün geometride ne işlediniz?" diyorum, "Yamuğu işledik, hoca seni anlattı ahahaha" diye geriyor beni. "Haftaya da yuvarlağı işlersiniz, seni anlatır muhahaha" diye ben de onu geriyorum. "Yeter! Biriniz on yedi yaşında, diğeriniz yirmi beş yaşında, tekrar anaokuluna mı göndereyim sizi?" diye annem gürlüyor.
Ben kuzu, o benden kuzu yemeğimize devam ediyoruz.