Hallederiz insanları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2014 Güncelleme 18 Eylül 2014, 00:04
Hallederiz insanları

İÇİNDEKİLER

Yapıca olumlu, anlamca olumsuz bi laf bu hallederiz... Laf da değil esasen, laf dedi bal kabağı tadında. Şu güne değin hatırlamam ki bu lafı sarfetmiş insancığın bir işi doğru düzgün yaptığını, sözünü tuttuğunu. Nasıl bir gevşekliktir, ne laçka bir laftır bu sinirimi dürter her gün.
İnsan bir zorlukla karşılaştığında ya da bir işi kolay yoldan çözmeye kalkıştığında kendisine muhatap aldığı tiplerdir ne yazık ki. Bu zatlar kendilerini neredeyse "bu işlerde" dünyanın en etkili on kişisinden biri gibi tanıttıklarından ve o iş ile ilgili bir kaç "teknik" terim bildiklerindendir ki, umut verilen onları bu işin ustası zannediyor.
Ayrıca bu umut verme işi illa ki seni star yapıcam, paraya para demeyeceksin değil. Birkaç tanıdığa söylerim hemen işe alırlar seni şeklinde daha çok.
Karşıdaki taraf her ne kadar kendisini 'adım cart curt, sorun çözerim' şeklinde tanıtmasa da yardıma muhtaç kişiye umut veriyor, o işin hallocağına inandırıyor bi şekilde.
Bu kişilerin ne halt olduğuna gerçekten objektif bi şekilde bakıldığında ortaya çıkan birkaç "işi bilen" tanıdık, karaktersiz ve de final cümlelerini hallederiz abi şeklinde bitirme hastalığından gayrısı olmuyor.
Tabii bu çözümleme herşey olup bittikten sonra kafada beliriyor dolayısıyla insan "hallederiz abi" kişisine en uygun anda yürü git de bir çay koy deme şansını kaybediyor.
Sonuçta sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır durumundan ibaret oluyor.
Aynı zamanda komik insanlardır. Ama hakkını vererek söylemeliler bu lafı. Baş yana doğru yatırılıp tabiki anlamında sallanmalı, el de "Daha neler neler" poziyonunu almalıdır.
- Necati ojem bitti, dip boyam geldi, karnım ac, vıdı da vıdı...
- Hallederiz yavruumm, hallederiz güzeliim.
Neyse hallederiz abi bırak yaa, bırak allasen.. Tezgahın önünü kapatma, güneşimden kaç yeter.
Bir iyilik yap radyasyon farzet beni topuklarını kalçama vuravura kaç.. Hadi canım hadi gülüm.

Evlilik

İtalya'da "uzun evliliğin sırrı" konulu seminerde konuşan 50 yıllık evli Guiseppe diyor ki:
- Eşime hep iyi davrandım, memnun ettim, en önemlisi 25. yıl dönümümüzde onu Amerika'ya götürdüm.
Sormuşlar:
- Peki 50. yıl dönümünde eşin için ne yapacaksın?
- Gidip onu geri getireceğim...

Bebek

Orta yaşlı çiftin dünyalar güzeli iki kızı vardı ama gönülleri bir erkek çocuk arzuluyordu hala. Son bir deneme yapmaya karar verdiler.
Kadın hamile kaldı. Doğum günü sağlıklı bir erkek dünyaya geldiğini duyan baba neşeyle hastaneye koştu ama o güne dek gördüğü en çirkin bebekle karşılaştı.
Karısına:
- "İmkanı yok, bu bebeğin babası ben olamam. İki melek gibi kızdan sonra...
Kızmayacağım, itiraf et, arkamdan bir işler çevirdin değil mi?" diye sordu.
Kadın tatlı bir gülümseme ile cevap verdi:
- "Bu sefer değil hayatım :)"