Dizilere kapıldık kitap kapağı açtık

Yerli dizilerin uyarlandığı klasikler ile Polat Alemdar gibi sevilen karakterler tarafından okunan kitaplar, yok satıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2010 Güncelleme 15 Şubat 2010, 00:53
Dizilere kapıldık kitap kapağı açtık

İÇİNDEKİLER

Okuma oranının azlığı ve okuma alışkanlığının olmamasıyla eleştirilen Türk halkının ufkunu yerli diziler açtı! Son dönemde birbiri ardına eski romanlardan uyarlanan yerli diziler, vatandaşa kitap kapağı açtırdı. Yaprak Dökümü'nü izleyen Reşat Nuri Güntekin'in ya da Aşk-ı Memnu'yu seyreden Halid Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eserlerini okuma yarışına girdi. İstanbul'daki sahaflar da dizilerin uyarlandığı Türk edebiyatının ölümsüz eserlerine ilgi olduğunu doğruladı. Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümü daha çok İstanbullu dizi izleyicileri tarafından tercih edilirken, Adana çevresindekiler Hanımın Çiftliği dizisinden esinlenerek Orhan Kemal'in unutulmaz eserini okumaya başladı. Ezel seyircileri, Ramiz Dayı'nın sık sık okuduğu Ömer Hayyam'ın şiir kitaplarını alırken, Doğu'da yaşayanlar Kurtlar Vadisi'nde adı geçen kitapları okumaya koyuldu. Öyle ki; bölgede okuma oranı yüzde 300 arttı.

Kalp Ağrısı başlamadan ölümsüz esere ilgiyi arttırdı
Yakında atv'de ekrana gelecek Kalp Ağrısı, Halide Edip Adıvar'ın eserine ilgiyi şimdiden arttırdı. Kurtlar Vadisi'nde İskender'in okuduğu "Erdoğan Operasyonu" adlı kitap yok sattı, Polat'ın okuduğu Erhan Afyoncu'nun "Osmanlı İmparatorluğu'nda Askeri İsyanlar ve Darbeler" kitabı da büyük ilgi gördü.

YAPRAK DÖKÜMÜ DİZİSİNDEN KARELER

AŞK-I MEMNU DİZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

ESMER ÜNLÜLER

YAŞLANDIKLARINDA BÖYLE OLACAKLAR

ÜNLÜLERİN İLK SEVGİLİLERİ

ÜNLÜLERİN BOYLARINI MERAK EDİYOR MUSUNUZ?

ÜNLÜLERİN BABA MESLEKLERİ