Sağlıktan çaymayın

Birçok rahatsızlığa kalkan olan çayın, posası da kendisi gibi fayda sağlıyor. Beyin tümörünü küçültüyor, kalp krizi riskini ise azaltıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Sağlıktan çaymayın

İÇİNDEKİLER

Tüm öğünlerde severek tüketilen siyah çayın faydaları saymakla bitmiyor. Rize Ticaret Borsası tarafından yapılan araştırmaya göre, çayın hem kendi hem de posası sağlığımız için önem taşıyor. "Çay vücudun su dengesini koruma, kanser riskini azaltma, kanser yapıcı hücre oluşumunu engelleme" gibi özellikler gösteriyor diyen uzmanlar, şöyle devam ediyor: "Gerginlik ve uykusuzluğu giderme, cilt sağlığı, bağışıklık sistemini 5 kat arttırma ve beyin tümörü riskini azaltmada da etkilidir." Sindirimi kolaylaştıran çayın uzmanlar diğer faydalarını ise şöyle sıralıyor... İshalin durdurulması ve böbreklerin daha iyi çalışması gibi çok önemli yararlar sağlıyor. t Vücuttaki mineral dengesini koruyor, kireçlenmeyi önlüyor, kemikleri güçlendiriyor.

RAHATLAMA SAĞLIYOR...
Diş hastalıklarını da önleyen çay, kan dolaşımının kolaylaştırıyor, damar sertliğini, yorgunluğu ve depresyonu önlüyor. t İdrarı temizliyor, metabolizmayı yeniliyor, kalp krizi riskini de azaltıyor. Hormonları güçlendirerek mutluluğu da arttırıyor.

POSAYI SAKIN ATMAYIN!
Ilık çay dolu bir leğende 10 dakika tutulan ayaklardaki kokuyu yok ediyor.

Posası süzülüp soğuyan dem ile gargara yapılması boğaz ağrısını alıyor.

Çay posası kurutulup buzdolabına konulunca istenmeyen kokuları önlüyor. Vücudun ılık çayla ovalanması yağlanmayı engelliyor. Antibiyotik etkisi gösteren çay ile vücuttaki yaralar temizlenebiliyor. Sıcak çay ile ovulan ellerde balık veya soğan kokuları önlenebiliyor. Çay buharı gözdeki çapaklanmayı engelliyor. Şampuanla yıkandıktan sonra bir çaydanlık çayla durulanan saçlar pırıl pırıl oluyor.

BEYİNE FAYDALI
Yatıştırıcı etkisi olan triptopan amino asidi, çayın içinde yüksek oranda vardır. Bu sayede uykusuzluğa iyi gelir. t Hollandalı bilim adamları, bir bardak çayın hem beyne faydası olduğunu hem de vücudu dinlendirici etkisi bulunduğunu açıkladı