Yiyelim içelim güzelleşelim!

Yaza güzel ve dinç bir başlangıç yapmak mümkün. Uzmanlar papaya, salatalık, roka, turp ve suyu, keten tohumu gibi besinlerin tüketimini öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Yiyelim içelim güzelleşelim!

İÇİNDEKİLER

Çiğ tüketilen bazı besinler güzellik iksiri görevi görüyor. Özellikle kadınlara önerilen bu besinler, saçları ve cildi güçlendirerek, bakım yapıyor. İşte baharda daha güzel ve dinç olmak isteyenler için bakım uzmanı besinlerden bazıları şöyle:

Papaya: İçeriğindekidoğal enzim ve amino asit sayesinde, beyindeki mutluluk hormonunu arttırır. Mutlu bir beden ile cildiniz daha da güzelleşir.

Salatalık: Karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak, idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atılmasını sağlar. İçeriğindeki kükürt kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Keten tohumu: Yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Kanserden kabızlığa, öksürük ve ses kısıklığından sedef hastalığına kadar çok geniş bir etki alanı bulunmaktadır. Yoğurda katarak da bu faydalı tohumdan yararlanabilirsiniz.

Zeytin: Safrayı artırıp, karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Yaprakları ve kabukları, yüksek tansiyonu ve kandaki şeker miktarını düşürür. Kahvaltılarınıza zeytin eklemeyi unutmayın.

Roka: Roka yaprakları daha çok sonbahar ve kış aylarında salata olarak kullanılır. İştah açıcı, uyarıcı, kuvvet verici ve öksürük kesici özelliği vardır. Tohumları da aynı etkileri gösterir. Afrodizyak özelliği mevcuttur.

Turp: Bol C vitamini, iyot ve kükürt içerir. Karaciğeri ve mideyi çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, cildi güzelleştirir. Uzmanlar, turpun bağırsakları dezenfekte ettiğini, akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyunun çok iyi uyku verdiğini söylüyor. Sabahları dinç ve dinlenmiş kalkmak için turp yiyin ya da suyunu tüketin.

Hindistan cevizi: 'Lauric asit' adında, nadir bulunan bir madde içerir. Bu madde, vücudun bulaşıcı hastalıklara ve virüslere karşı direncini artırır. Hastalıkların kol gezdiği şu dönemde hem rahatsızlıklara karşı korunmak hem de güzelleşmek için Hindistan cevizi tüketebilirsiniz.