Dikkat: Güzellik dersleri!

Güzelliğiniz için ince detaylar...

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Dikkat: Güzellik dersleri!

İÇİNDEKİLER

Yüzünüzde Yeni Noktalar Keşfedin
Yanaklardaki hafif bir pembeliğin yüzümüze canlılık kattığı bilinen bir gerçek. Öyleyse neden kendimizi sadece o bölgeyle sınırlandıralım? Işıltılı şeftali tonlarındaki pembe pudraları şakaklara, göz kapaklarına, saç diplerine ve hatta dekolte bölgelerine kullanan makyaj ustalarının sayısı günden güne artıyor. Makyaj uzmanları, bu rengin bronzlaştırıcılardan daha doğal bir ışıltı verdiğini söylüyor.

Metal Güzellik
Kadınların üzerinde büyük etki yaratan gümüş göz farları bu yaz çok revaçta. Makyaj uzmanı Pat McGrath, metalik tonlardaki farların gözlerinize anında müthiş bir ışıltı katacağını söylüyor. McGrath gözler üzerinde üç noktaya değinmeniz gerektiğini de belirtiyor: Gözlerin iç taraflarındaki köşeler, kaşların altı ve göz kapaklarının orta kısmı en önemli noktalar.

Oje Testi
Sonbaharın koyu menekşe, lacivert ve koyu turuncu renklerini denemek için şimdiden sabırsızlanıyor musunuz? Biz de öyle. Ancak deneme yanılma metodu böyle iddialı renklerle uğraşırken ortalığın karışmasına sebep olabilir. Creative Nail Design'ın kurucu üyesi Jan Arnold, geride iz bırakmadan bu cesur renkleri test edebilmeniz için bir öneride bulunuyor: Bir yara bandını beş parçaya kesin ve her birini bir tırnağınızın üzerine yerleştirin. Böylelikle, sadece tek bir renge bağlanmadan, bu bantların üstlerini boyayarak hangi rengin ten ve ruh halinizle daha uyumlu olduğunu görebilirsiniz.

Ciltteki Kırmızılığa "Dur" Deyin
Yazın sıcak havası ve rüzgarı yüzünüzde kızarıklıklara yol açabilir. Merak etmeyin: Şansınıza, buzdolabınızda bunu giderebilecek bir tedavi şeklini barındırıyorsunuz. Dermatologlar, ince ve temiz bir havluyu soğuk ayrana batırarak 10-15 dakika kadar yüzünüzün üzerinde tutmanızı öneriyor. Çok iç açıcı gözükmese de ayranın ph seviyesi kızarıklığı ve yanma hissini hızlıca geçirebilecek düzeydedir. Ayrıca ayran sütten daha yoğun olduğu için yüzünüzden aşağıya damlamaz.

Yumuşacık Saçlar
Bugünlerde, Pete Doherty ve Courtney Love dışında herkes yepyeni yıkanmış saç görüntüsünü benimsemeye başladı. Hatta saç stilisti Orlando Pita o ipeksi dokunuşu elde etmek için defilelerden önce mankenlerin postişlerini çamaşır yumuşatıcısına soktuğunu itiraf ediyor. Tabii sizin bu kadar uğraşmanıza gerek yok. Saçınızı jöle ve briyantinden uzak tutarak uçlarına nemlendirici bir sprey sıkabilirsiniz.

*** Saçlarımı orijinal renginden daha açık bir renge boyattığımda, kaşlarımın rengini de uyum sağlaması için açtırmalı mıyım?
Rengin tamamen aynı olması sizi doğallıktan uzaklaştıracaktır. O nedenle kaş renginizi açtırırken, saç renginizden iki ton daha koyu olmasına dikkat etmelisiniz. Bunu kendiniz evde Q-tips ve bir kutu boya ile yapabilirsiniz. Ancak dikkat edin: Gözlerinize çok yakın mesafede bir işle uğraşıyor olacaksınız. Eğer rengin çok az açılmaya ihtiyacı varsa bunu bir adet göz farı kullanarak da yapmanız mümkün. Q-tips'i hafifçe göz farına dokundurup kaşınız üzerinde gezdirirseniz, arzu ettiğiniz rengi elde edebilirsiniz.

**Saç bantları neden kafamı acıtıyor?
Bu kadar güzel bir şeyin bu kadar can acıtıyor olması çok sinir bozucu bir durum. Bu durumun sebebi, saç bantlarının kulak arkasında bulunan hassas noktalara baskı yapıyor olması. "Çok sıkı olmayan, daha elastik ve gevşek bir bant takmayı deneyin" diyor ünlülerin stilisti Stephen Knoll. Bantın kaymaması içinse bir miktar saç jölesiyle saçınızın kayganlığını hafifletebilirsiniz

**Neden sabah kalktığımızda ağzımızın içi kötü kokar?
Normalde, ağzımızda oluşan bakteriler yutkunduğumuzda temizlenir. Ancak gece uyurken daha az yutkunuruz. O nedenle ejderha gibi bir nefese sahip olmamak için yatmadan önce ikişer dakika hem dişlerinizi fırçalayın hem de aralarını temizleyin. Diliniz bakterilerle dolu olduğundan onu da fırçalamayı ihmal etmeyin.