Ameliyatsız mikrodalga prostat tedavisi-2

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2009 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15

İÇİNDEKİLER

Başarı oranı nedir?
Ameliyatsız tedavide % 90 oranında başarı sağlanır. Bu oran ameliyata benzer bir orandır ve ayrıca riski yoktur. Mikrodalga tedavi, bütün özellikleriyle, prostat tedavisindeki yeni umuttur.

Eğer prostat fazla büyümüşse ameliyatsız tedavi olur mu?
Ameliyatsız Mikrodalga Prostat Tedavisi ile 100 gr.ın üstündeki prostatlar da rahatlıkla tedavi edilebilmektedir. Yapılan çalışmalar 130 gram ağırlığındaki prostatlarda bile tedavinin başarılı olduğunu göstermiştir. Bugüne kadar tedavi edilen en büyük prostat 287 gramdır.

Devamlı idrar sondasına bağlı olan hastalarda uygulanır mı?
Devamlı idrar sondası kullanmaya mecbur olan hastalarda yapılan tedavilerde, hastaların %80'i sondadan tamamen kurtulmayı başarmıştır.

Tedavinin maliyeti ne kadardır?
Şu andaki hastaya maliyeti TUR veya Lazer ameliyatlarının daha altındadır. Tedavi tutarının içindeki en büyük masraf, mikrodalga enerjiyi prostat içinde ısıya dönüştüren özel tedavi sondasıdır. Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından resmi olarak fiyatlandırılmış bir tedavidir. Bu nedenle özel sağlık sigortalarının ve bankaların kapsamı dahilindedir. Bu tedavi çok mu yenidir? TransUrethtral Microwave Thermotherapy (TUMT) denilen "Prostatın Mikrodalga ile Tedavisi" dünyada ilk olarak 1988 yılında Fransa'da kullanılmaya başlanmıştır. Tanıtımının hemen ardından yurdumuzda da uygulamaya geçilmiştir. 1989 yılında Türkiye'de ilk olarak Dr. Deniz Ersev tarafından uygulamaya sokulan bu yöntem aslında 20 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlk dönemlerde, her yeniliğin ilk aşamalarında olduğu gibi, bir gelişme süreci yaşanmıştır. Tedavinin daha etkili olması yolunda yapılan çalışmalar sonucu 1998 yılında İsveç'te geliştirilerek ProstaLund Feedback Thermothrapy (PLFT) adını alan ve son yıllarda modern dünyada başarıyla kullanılan teknik, artık gelişimini tamamlayarak günümüzdeki son şeklini almıştır. Bugün Avrupa Üroloji Birliği (EAU) ve Amerikan Üroloji Birliği'nin (AUA) cerrahi girişime karşı sundukları alternatif yöntemdir. Dünyada bu tedavinin etkinliğini ve güvenilirliğini kanıtlayan çok sayıda klinik çalışma sonuçları mevcuttur.

Özet (Ameliyatsız Mikrodalga Prostat Tedavisi) :
Narkoz (genel anestezi) veya spinal anestezi (belden uyuşturma) gerekmez.
Hastanın ameliyathaneye alınmasına gerek yoktur.
Güvenli, etkili ve kalıcıdır.
Tedavi seansı ortalama 12 dakikada biter.
Hasta 1 saat içinde evine döner.
İktidarsızlığa neden olmaz.