Canım öğretmenim

Samet, kas hastalığı yüzünden okula gidemedi. Birol öğretmen ona sahip çıktı. Hem kucağında hem arabasıyla taşıyarak öğrencisini yaşama bağladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 00:00
Canım öğretmenim

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yaşayan Samet Karaköse (16) doğuştan kas hastasıydı. Okul çağı geldiğinde annesinin yardımıyla eğitim hayatına başladı. Ancak Karaköse büyüdükçe sorunlar arttı. Anne Zeynep Karaköse, anaokulundan 8'inci sınıfa kadar oğlunu sırtında taşıdı. Yaşadığı zorluklar yüzünden okuldan giderek uzaklaşan Karaköse'nin kaderi, Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kayıt olmasıyla değişti. 26 yıllık Fizik öğretmeni Birol Danışman, Samet'i okul bahçesinde gördü. Ders çıkışında annesinin sırtında belediye otobüsüne bindiğine şahit oldu.



3 YIL BOYUNCA TAŞIDI
Danışman harekete geçti. Bazı girişimleri sonuçsuz kalınca aracıyla onu evden alıp okula taşımaya karar verdi. Tam 3 yıl boyunca aralıksız öğrencisini taşıdı. Bu eğitim öğretim yılında kızını okula götürmek zorunda kaldığı için yol arkadaşı Samet'ten ayrı kalan Danışman, Samet'i mağdur etmemek için yeni girişimlerde bulundu. Kaymakamlığa başvuran Danışman, Samet'e araç ayarlanmasını sağladı. Fedakar eğitimci, öğretmenliğin bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayarak "Samet gibi çok öğrenci var. Yapılması gereken bu tür öğrencilere bir imkan sağlamak. Bu çocukların okulla bağlantılarının kesilmemesi lazım" dedi.