Oyun değil!

Eray Ç., Minecraft isimli oyundan etkilendi. Kemer ile salıncak yapmak istedi. Dengesini kaybetti. Boynuna dolanan kemer nedeniyle ölümün eşiğine geldi. Bu olay, sanal oyunların tehlikesini gözler önüne serdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2017 Güncelleme 22 Kasım 2017, 00:00
Oyun değil!

İÇİNDEKİLER

İnternette oynanan sanal oyunlar, ölüm saçmaya başladı. Son dönemde adını duyuran Mavi Balina oyunu, yüzlerce genci hayattan kopardı. Katil oyunla ilgili tartışmalar sürerken geçtiğimiz günlerde İstanbul Maltepe'de yaşanan olay, tehlikeyi bir kez daha hatırlattı. 7 yaşındaki Eray Ç., bir süre önce Minecraft isimli oyunu oynamaya başladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü, oyunda gördüğü salıncağı yapmak için balkonlarına çıktı. Kemerle yapmaya çalıştığı salıncağı balkona astı. Bu sırada kemer, dengesini kaybeden Eray'ın boynuna dolandı. Küçük çocuk kemerde asılı kaldı! Durumu fark eden ailenin komşuları, hemen küçük çocuğun babaannesine bağırdı. Balkona çıkan babaanne, torununu ölümün eşiğinden çekip aldı. Hemen hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk şans eseri kurtarıldı. Eşiyle birlikte çalıştıklarını, Eray'a da babaannesinin baktığını söyleyen baba Gazi Ç., "Oğlumun yaşadığı olaydan ötürü psikolojisi iyi değil. Ama sağlık durumu şu an iyi. Kemeri oyuncak olarak kullanıp oynamak istemiş" açıklamasını yaptı.



40 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI!
2009 yılında Markus Notch Persson tarafından yazılan Minecraft, resmi olarak 2011'de yayınlandı. Hızla dünyaya yayılan oyunu 40 milyondan fazla kişinin oynadığı saptandı. Basit grafiklerden oluşan ve oynayan kişinin kendisine bloklarla bir dünya yarattığı oyuna özellikle küçük çocukların bağımlı olduğu vurgulandı.

Furkan KARA