Muğla’daki son terörist de yakalandı

Suriye’nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla Muğla’ya gelen 11 teröristten sonuncusu da, Hakkâri üzerinden Kuzey Irak’a gitmek isterken, Dalaman’da yakalandı

Giriş Tarihi 18 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2017, 02:11
Muğla’daki son terörist de yakalandı

İÇİNDEKİLER

PKK'lı teröristlerin Ege yapılanmasını oluşturmak için Suriye'nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla Muğla'ya geldiğinin belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada, ilk olarak 4 Ekim'de Seydikemer ilçesinde düzenlenen operasyonda, 4 terörist kıskıvrak yakalandı. Ardından bu teröristlerin itiraflarıyla harekete geçen güvenlik güçleri, ertesi gün Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlaklar bölgesindeki ormanlık alanda düzenlediği operasyonda, 5 teröristi ölü olarak ele geçirdi. 2 terörist ise kaçtı. Güvenlik güçleri operasyonları aralıksız sürdürürken, kaçan 2 teröristten biri, geçen 10 Ekim'de Köyceğiz'e bağlı Çayiçi Mahallesi'nde bulunan bir hücre evinde kıstırılmış ve yakalanacağını anlayan terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirerek ölmüştü. Operasyonlarda 4'ü sağ, 6'sı ölü olarak etkisiz hale getirilirken grubun son üyesi de Muğla Dalaman otogarında yakalandı.



KUZEY IRAK'A KAÇACAKTI
Kalan son teröristi aramayı sürdüren güvenlik güçleri, Dalaman'da olduğunu belirleyince dün operasyon düzenledi. Saklandığı hücre evinden çıkan "Reşit" kod adlı Serbest Şenlik, kendisini önce Hakkâri'ye, buradan da Kuzey Irak'a kaçıracak olan B.Ş. ile Cumhuriyet Meydanı yakınlarında buluştu. Bu sırada bölgede pusu kuran sivil polisler, otogara giderek buradan otobüsle Hakkâri'ye geçmeyi planlayan teröristi, üzerine atlayarak kıskıvrak yakaladı. Şenlik'le birlikte B.Ş. de gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Operasyonlar kapsamında teröristlere yardım ve yataklık eden 8 şüpheli de tutuklanmıştı.

SABAH