Şiddetli tartışma!

Deprem profesörü, Kandilli’nin tahminlerinde yanıldığını söyledi. Son Bodrum depreminin rasathanenin belirlediği gibi 4.4 değil, 4.9 şiddetinde olduğunu belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2017 Güncelleme 26 Eylül 2017, 00:00
Şiddetli tartışma!

İÇİNDEKİLER

Ege'de depremler, vatandaşı tedirgin etti. Özellikle Bodrum'da peş peşe yaşanan sarsıntılar, uzmanlar arasındaki tartışmayı beraberinde getirdi. Deprem Uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün Bodrum'da meydana gelen depremin yeri ve büyüklüğünü doğru açıklamadığını ileri sürdü. Prof. Ercan, "Kandilli'nin verdiği bilgiye göre, 24 Eylül 2017'de 19.57'de Gökova Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Oysa durum öyle değil. Amerikalı Yerbilimsel Araştırma Kurumu'nun açıkladığı büyüklük 4.9'dur. Bodrum halkının depremi değerlendirmesi ne yazık ki gözlem evimizden daha doğru çıktı. Ne yazık ki, Kandilli'nin ışığı sönüyor" diye konuştu.



YETKİLİLERE SİTEM
Prof. Dr. Ercan, "Bodrumlular'a geçmiş olsun. Ne yazık ki Muğla Valiliği ve Bodrum Belediye Başkanlığı, depremlere duyarsız kaldı. Biz birkaç deprem bilimci kendi giderlerimizi karşılayarak bir ön çalışma yaptık. Ancak, yöneticilerden beklenen ilgi ile giderler karşılanmadığı için çok katılımlı ayrıntılı çalışma yapamıyoruz" dedi.