Erdoğan: "Ders kitaplarıyla ilgili şikayetler geliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ders kitapları konusunda daha fazla şikayet gelmeye başladı. İlgili arkadaşlara, başta Hükümetimiz olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla bunları paylaşıyorum." dedi.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2017, 12:24
Erdoğan: Ders kitaplarıyla ilgili şikayetler geliyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ders kitapları konusunda bana şikayet gelmeye başladı,Demek ki bunda bir sıkıntı var. Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tedbirler alınacak." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle: "YÖK'e iki yeni hedef açıklmak istiyorum. Öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesi bunlardan ilki. Öğretmen kalitesi meselenin önemli boyutlarından biri. Müfredattan ders kitaplarına, yüksek öğretime geçişe kadar eğitim ve öğretimde çözmemiz gereken pek çok sorun bulunuyor. Türkiye'de her alanda çok büyük reformalara imza attık. İki alnda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim ve öğretimdir. Kültürdür."

"DERS KİTAPLARIYLA İLGİLİ ŞİKAYETLER GELİYOR"
"Böylesine önemli bir konuda en küçük bir ihmale tahamülümüz olamaz. Ders kitapları konusunda daha fazla şikayet gelmeye başladı. İlgili arkadaşlara, başta Hükümetimiz olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla bunları paylaşıyorum. Demek ki bunda bir sıkıntı var. Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tedbirler alınacak."