"Almanya’da basın sistemin kontrolü altında"

A Haber canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yirmi yıldır Avrupa’da yayın yaparak Türklerin sesi haline gelen "Sabah Avrupa" Gazetesi'ni susturmak için yasadışı yollara başvurularak, haksız vergi cezaları kesilmesini değerlendirdi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2017, 16:58
Almanya’da basın sistemin kontrolü altında

İÇİNDEKİLER

A Haber canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yirmi yıldır Avrupa'da yayın yaparak Türklerin sesi haline gelen "Sabah Avrupa" Gazetesi'ni susturmak için yasadışı yollara başvurularak, haksız vergi cezaları kesilmesini değerlendirdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ALMANYA'DA BASIN SİSTEMİN KONTROLÜ ALTINDA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, yirmi yıldır Avrupa'da yayın yaparak Türklerin sesi haline gelen "Sabah Avrupa" Gazetesi'ni susturmak için yasadışı yollara başvurularak, haksız vergi cezaları kesilmesini de değerlendirdi. Almanya'da, tüm basının sistemin kontrolü altında olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, 'Almanya'da basın özgürlüğü yok' dedi.

ALMANYA'DA BASIN SİSTEMİN KONTROLÜ ALTINDA
'Nedeni gayet belli, kendi hoşuna gitmeyen yayınlar olduğu zaman ve medyayı baskı altına almak için bu yönteme başvuruyorlar. Esasen Almanya'da sistem tüm basını bu şekilde kontrol altında tutuyor. O en büyük gazetelere, televizyonlara bakın hepsine çok ciddi cezalar yazarak kontrol altında tutuyorlar. Daha önce ceza yazarak, 3-5 milyon Euro cezalandırıyorlar, daha sonra da kontrol altına aldıktan sonra da ödüllendiriyorlar. Yani bu seferde ilave yardımlar ederek, ilanlar şunlar bunlar tamamen kontrol altında tutuyorlar. Ben daha önce de söyledim, bugün de söylüyorum. Almanya'da sağda solda fark etmez, tüm basın sistemin kontrolü altındadır ve özgürlüğü de yoktur. Bu benim net bildiğim bir şeydir. Sabah'a yazılan cezanın nedeni de budur. 'Tepenizdeyiz, bizim dediklerimize uyacaksınız' demektir. Kendi gazetelerine, televizyonlarına yaptıklarını şimdi Sabah grubuna da yapıyorlar. Sabah grubu her gün yayınlarında Türkiye'ye küfür etseydi, PKK'yı övseydi mutlaka ödüllendirirlerdi. Sabah grubu milli bir duruş sergilediği için haz etmiyorlar.'