'Hav'adan ölüm

Merve Işıktaş, şehirlerarası otobüste köpeğiyle seyahat etmek istedi. Ancak firma yetkilileri, hayvanı zorla bagaja yerleştirdi. ‘Odin’ burada havasızlıktan hayatını kaybetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 00:00
’Hav’adan ölüm

İÇİNDEKİLER

Son zamanlarda sıkça yaşanılan şehirlerarası ulaşımda hayvan ölümlerine maalesef bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da yaşayan Merve Işıktaş (23), hayvan barınağından "Odin" adını verdiği bir köpeği sahiplendi. Genç kız, 1.5 yaşındaki köpeği ile birlikte tatil için Bursa'ya gitti. Işıktaş, tatilin ardından Kayseri'ye gitmek istedi. Kendisini Kayseri'ye götürecek olan otobüs firmasından bilet alan genç kız, 24 kilo ağırlığında Golden cinsi köpeğinin yanında seyahat etmesini istedi. Yetkililer de veteriner kontrolünde uyutulduğunda köpeğin kafesin içinde sahibinin yanında seyahat edebileceğini belirtti. Ancak Işıktaş, biletini alıp köpeğiyle birlikte otogara gittiğinde durum değişti. Kayseri seferini yapacak olan şoför, yolcuya köpeğini bagaja koymasını istedi. Işıktaş ise reddetti. Yetkililer de bagajın içinde havalandırma olduğunu ve bagajda kedi köpek taşıdıklarını söyledi. Bunun üzerine köpek bagaja yerleştirildi.



SKANDAL YARGIYA TAŞINDI
Işıktaş, seyahat boyunca bagajdaki köpeği için endişelendi. Her defasında köpeğine bakmak istediğini söyledi. Ancak bu istediği reddedildi. Otobüs Eskişehir'de mola verdi. Araçtan inip bagajı açtıran Işıktaş, tüm sağlık kontrollerini yaptırdığı köpeğinin havasızlıktan öldüğünü görünce şoka girdi. Işıktaş, durumu hemen jandarmaya haber verdi. Otobüs firması ise "Amma uzattınız sanki ölen insan" diyerek genç kıza tepki gösterdi. Işıktaş'ın suç duyurusunda bulunmasıyla olay yargıya intikal etti.

'MALA ZARAR VERMEKTEN' İŞLEM YAPILDI
Köpeğinin ölümüyle ilgili otobüs firması hakkında suç duyurusunda bulunan Işıktaş, yaptığı suç duyurusunun 'mala zarar vermek' olarak işlem gördüğünü öğrendiğini söyledi. Olayla ilgili tazminat davası da açacağını söyleyen genç kız, "Davayı kazanmam durumda alacağım tazminatı bir barınağa bağışlayacağım" dedi ve ekledi: "Artık başka hayvanlar zarar görmesin. İnsanlar köpeğin, kedinin, kuşun nefes aldığının farkına varsın. Köpek sahiplerinin de seyahat etmesi gerekiyor. Buna göre otobüslerde bir bölüm olsun."