Hapı yutmayın!

Sağlık Bakanlığı, piyasaya ilaç olarak sürülen 73 çeşit sahte ürünü deşifre etti. Bunların içeriğinde ‘öldürücü oranda’ cinsel gücü arttırmada kullanılan etken maddeler tespit edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 01:54
Hapı yutmayın!

İÇİNDEKİLER

Sahtekarlar, ilaç sektörüne de el atarak insan hayatını hiçe saydı. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), sahte ve kaçak ürünlerle ilgili gelen ihbarlar sonucu kolları sıvadı.

YASAL İŞLEM YAPILDI
Yapılan denetimlerde kaçak yıllarla Türkiye'ye sokulan 73 çeşit sahte-kaçak ürünün, ilaç gibi lanse edilerek piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı. Denetimlerde, bazı ürünlerin, ambalajının üzerinde beyan edilenin aksine ilaç etken maddesi içermediği ve tedavi edici özellik taşımadığı anlaşıldı. 73 sahte ve kaçak ürün hakkında işlem yapıldı. Yapılan analizlerde, ürünlerin çoğunun cinsel gücü artırmada kullanılan sildenafil sitrat, tadafil ve verdanafilin gibi ilaç etken maddelerini yüksek oranlarda içerdiği saptandı. Bu sahte ilaçların, ölüme kadar varan olumsuz sonuçlar doğurduğu aktarıldı. TİTCK, sahte-kaçak ürünler ile mücadele kapsamında, bunların satış veya tanıtımını yapan 724 internet sitesini kapattı. İlgililer hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğu ve bunlara para cezası verildiği vurgulandı. Kapatılan internet sitelerinden cinsel gücü artırıcı ilaçların yanı sıra zayıflama ve düşük haplarının da satıldığı aktarıldı.

İlaç gibi lanse edilerek piyasaya sürüldüğü belirlenen sahte-kaçak ürün şunlar:

Black ant king
C/Finegra
Cobra
Çin topu
El Tornado.
Energcy Evvele hilti
Ferrari
Five stars
Germany
Ginex 72
Ginseng for
Good man
HJL
Jaguar
JB Hongkong
K.L.G.
Kamagra oral jelly
Kangaroo essence
King wolf
Lacoste,
Longjituan top
Male best
Man king
Man king MME,
Maxman
Maxmanmale sexual
MTM
Pink Panter
Plant V.
Porsche
Power man
Rising power
Runaway
Scorpion
Sharkessence
Signature
Sperm generated
Stamina-Rx
Steed power
Stree overlord
Super man
Tibet king eagle
Tiger
Top man
Traditional Chineese
Traditional
USA endurance
Vaga
Vegah extra jaguar
Vegaxes Jaguar
Vegaxes
Vegora
Vegro
Viaga
Vigour
Vigourdol
Vigrx
Wegra
1200 yeşil tablet.