Ölümcül oyun

Anne-babalar dikkat! Slime adlı yarı akışkan oyun hamuru çocuklarınızı zehirliyor. Yapımında kullanılan boraks adlı kimyasal ölüme bile yol açıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2017 Güncelleme 21 Eylül 2017, 01:23
Ölümcül oyun

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocukların elinden düşmeyen slime hamuru hayati risk yaratıyor. Yarı akışkan slime hamurunda kullanılan boraksın deride dökülme, kaşıntı, egzema, karaciğerde ve merkezi sinir sisteminde ciddi hasarlara neden olduğunu söyleyen uzmanlar, "Boraksın çocuklar tarafından solunması ve ağıza alınması ölüme bile sebebiyet verebilir" uyarısı yapıyor. Kırtasiyelerden satın alınan slime hamurunun yapımında boraks, tutkal, su ve daha birçok kimyasalın kullanıldığını söyleyen uzmanlar, annebabalara, "Çocuklarınızı bu maddelerden uzak tutun" diye sesleniyor. Antalya'da bir çocuğun slime yüzünden egzama olmasının ardından uzmanlar özellikle boraksa dikkat çekerek şunları söylüyor: "Zehirli bir madde olan boraks fazla solunduğunda akciğerlere zarar verir. İshal, kusma ve karın ağrısı yapar. Slime hamuruna katılan tutkalın alerjik cilt hastalıkları, bağımlılık yapıcı, kan ve sinir hücrelerinde zehirli etkileri bilimsel olarak ispatlanmıştır."

SATIŞI YASAKLANSIN
Oyuncak görünümlü tehlikeli hamurun piyasada satışının yasaklanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hamit Hancı, "Çocuklar bu maddelerle oynamasın. Özellikle veliler çocuklarına slime yaptıracağına ya da alacağına sokakta oynanan oyunları öğretsin, başka oyuncaklar alsın. Evlerindekini de hemen imha etsin" dedi.